İstiklal Caddesi’nde 1. etap trafiğe açıldı

Tarih: 21 Şubat 2023 Salı 11:04

Büyükşehir Belediyesi İstiklal Caddesi’nin ilk etabında ki yenileme çalışmalarını tamamlayarak yaya ve araç trafiğine açtı.

Büyükşehir Belediyesi yenileme çalışmaları tamamlanan İstiklal Caddesi’nin ilk etabını yaya ve araçların kullanımına açtı. Yaya, bisiklet ve araç trafiğini rahatlatmasının yanı sıra çarşı merkezinin hareketlenmesine katkı sunması hedeflenen çalışmalar esnaf ve vatandaşlardan tam not aldı.

İstiklal Caddesi Yenileme Çalışmaları hakkında bilgi veren Etüt ve Projeler Daire Başkanlığı Mimarlarından Şeyma Kaymaz,Tren Garı’ndan Kuvayi Milliye Caddesi’ne kadar olan 1.etabın altyapı, asfalt ve kent mobilyaları yenilemelerinin tamamlandığını belirtti.

2. ETAP ÇALIŞMALARI 23 ŞUBAT PERŞEMBE GÜNÜ BAŞLIYOR

Kaymaz, projenin 2.etabında ise Kuvayi Milliye Caddesi kesişimi ile Özgür Çocuk Parkı arasındaki bölümünün yenileneceğini belirterek, söz konusu alanın çalışmalarının ise 23 Şubat 2023 Perşembe günü başlayacağını söyledi. 2.etap çalışmalarında caddenin ilk olarak araç trafiğine kapatılacağını belirten Kaymaz, altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından ise kaldırım düzenleme çalışmaları kapsamında caddenin yaya trafiğine de kapatılacağını söyledi. Kaymaz 2.etap çalışmalarının tamamlanmasının ardından caddenin, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda hizmete alınmasını hedeflediklerini kaydetti.

PROJE HAKKINDA

Proje kapsamında kent genelinde yaygın olan bisiklet yolu ile entegre edilecek şekilde bisiklet yolu yapıldı. Tüm kaldırımlarda güvenli engelli erişimi için hissedilebilir yüzeyler yapıldı. Yine tüm cadde boyunca dinlenme alanları ve yeşil alanlar yapıldı.Sokak girişlerine hareketli bariyer yapıldı. Ayrıca yaya trafiğini rahatlatmak için, Yenileme çalışmaları kapsamında, kolay erişim için düşük kot farkı olan kaldırımlar yapıldı.


Etiket: mersin, haber, büyükşehir,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA