Büyükşehir Kurs Merkezleri’nin sayısı artıyor

Tarih: 10 Ocak 2023 Salı 15:19

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin,‘Eğitimde Fırsat Eşitliği İlkesi’ ile hayata geçirmeye devam ettiği Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri’nin sayısı her geçen gün artıyor.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Eğitim Hizmetleri Şube Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri’nin 18. Şubesi, Hal Mahallesi’nde hizmet vermeye başladı. Bu merkezde LGS’ye hazırlanma fırsatı bulan öğrenciler, Mersin Büyükşehir’in eğitim alanında kendilerine verdiği destekten büyük mutluluk ve memnuniyet duyuyor.

ÖĞRENCİLERİN EĞİTİM YOLCULUKLARINDA BÜYÜKŞEHİR HEP YANLARINDA

LGS öğrencileri, ücretsiz kurs merkezi sayesinde hem sınav notlarında, hem de denemelerde başarılarının yükseldiğini ifade ediyor.Kurs Merkezi’nin,eğitim yolculuklarındaki başarılarında önemli rol oynadığını da dile getiren öğrenciler, daha düzenli ders çalışma imkanı bulduklarını ifade ediyorlar.

Kurs Merkezi’nde ayrıca, öğrencilere yine ücretsiz olmak üzere yemek hizmeti de veriliyor. Merkez’de verilen sıcak yemek sayesinde öğrenciler hem evlerine gidip derse katılmakta zaman kaybetmek zorunda kalmıyor, hem de paraları ceplerinde kalıyor. Merkezden faydalanan öğrenciler, karınları tok bir şekilde derslerini daha adapte olmuş bir biçimde dinleme fırsatı buluyor.

AKSOY: '18. MERKEZİMİZDE 80 ÖĞRENCİMİZ İLE EĞİTİM VE ÖĞRETİME BAŞLADIK'

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nün 18.’si olan Hal LGS Kurs Merkezi’nde 80 öğrenci ile eğitim ve öğretime başladıklarını ifade eden Hal Mahallesi Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi Sorumlusu Şahika Melek Aksoy,  “Öğrencilerimiz okuldan sonra direkt merkezimize gelerek, önce kendileri için hazırlanmış olan yemeklerini yiyorlar,sonra derslerine giriyorlar.Eğitimde fırsat eşitliği misyonu ile Hal LGS Kurs Merkezi öğrencilerimize, hak ettikleri çağdaş eğitimi yıl boyunca sunmaya devam edeceğiz” dedi.

'BURADA DERSLER ÇOK GÜZEL ANLATILIYOR'

Öğrencilerden Gülistan Dekak, Kurs Merkezi’ni okuldaki arkadaşlarından duyduğunu ve bunun üzerine kayıt yaptırdığını belirterek,  “LGS’ye hazırlık olduğu için gelmek istedim. Geldim, çok memnunum. Burada hem arkadaş ortamımız iyi, hem de dersler çok güzel anlatılıyor. Evde tek başıma çalışamıyordum, onun için burayı değerlendirmek istedim” diye konuştu.


Etiket: mersin, haber, büyükşehir,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA