Tarsus Hal Kompleksi’ne modern dokunuşlar

Tarih: 29 Aralık 2022 Perşembe 12:17

Tarsus Hal Kompleksi’ndeki altyapı güçlendirme faaliyetleri devam ediyor.

Hal Tesisleri önünden geçen Gazipaşa Bulvarı’nda sıcak asfalt serim işlemini uygulayan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, aynı şekilde komisyoncu ve sevkiyatçı yüzlerce işyerini barındıran Tarsus Hal Kompleksi’nin yaklaşık 100 dönümlük iç alanındaki bozuk zeminini tamamen sökerek, yağmur suyu hattını revize etti ve çift kat sıcak asfalt ile kapladı.

Tarsus Hal Kompleksi’nin arka kısmında yer alan ve Öğretmenler Mahallesi sınırlarında bulunan KOBİ işletmelerinin faaliyette bulunduğu alanda da sıcak asfalt çalışması uygulayan Büyükşehir ekipleri, çizgileme işlemiyle de güvenli geçişlerin yapılmasını sağladı.

Elektrik-Elektronik Mühendisi Gülşah Şahin, yapılan çalışmalar ile ilgili olarak verdiği bilgide, “Projemiz kapsamında Tarsus Hal Kompleksi modern görünümlü, uzun ömürlü ve enerji tasarruflu led lambalarla aydınlatıldı” dedi.

Yapılan çalışmalar neticesinde esnaflar için daha güvenli bir hizmet alanı yaratıldığını ifade eden Şahin, “Ayrıca iş kapsamında çevresel faktörlerden kaynaklı, zamanla işlevini yitirmiş fiber glass çatıların yerine, daha dayanıklı ve uzun ömürlü kenet çatı sistemi yapıldı. Projemizin tamamlanmasıyla, vatandaşımıza ve esnafımıza daha konforlu ve güvenli bir hizmet alanı sağlandı” şeklinde konuştu.

“HİÇBİR BELEDİYE DAHA ÖNCE BÖYLE BİR ÇALIŞMA YAPMADI”

Tarsus Hal esnaflarından Önder, “Yollarımız ve ışıklandırma çok güzel oldu. Kantarlarımız çoğaldı. Her gün temizlik yapılıyor, çok memnunuz. Hiçbir belediye daha önce böyle çalışma yapmadı. Şu an dört dörtlük bir çalışma var. Kantar sayısı çoğaldığı için, kimse sıra beklemiyor artık ve insanlar işlerini kısa sürede görüyorlar. Hal’e giriş-çıkışlar da rahatladı” diye konuştu.


Etiket: mersin, haber, büyükşehir,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA