Kent orkestrası ve bando yeni takım arkadaşlarını arıyor

Tarih: 26 Aralık 2022 Pazartesi 11:19

Kent Orkestrası ve Bando bölümlerine, enstrüman sanatçısı alımı için sınav gerçekleştirildi.

Kent Orkestrası ve Bando bölümlerinde yer almak üzere,enstrüman sanatçısı alımı için sınav gerçekleştirdi. 3 gün boyunca süren ve keman, viyola, viyolonsel, kontrabas, trombon, korno, trompet, trampet, saksafon, davul, elektrogitar ve klavye gibi 13 ayrı dalda yapılan sınava katılan genç müzisyenler, deneyimli oldukları enstrümanlarla performanslarını sergilediler.

Opera Sanatçısı Bengi İspir Özdülger, sınav hakkında bilgi vererek, “Orkestramızı daha da geliştirmek ve geçen yıl yapmış olduğumuz sınavımıza takviyeler yapmak amacıyla bu sınavı gerçekleştirdik. Çünkü geçen yıl yaptığımız sınavda, alım gerçekleştiremediğimiz bazı enstrümanlarımız vardı. Onları da bu sınavın içerisine yerleştirdik. Biz Türk Halk Müziği ile Türk Sanat Müziği orkestralarımızın içinde de görev alacak, geçen yıl yapmış olduğumuz sınavımıza destek vererek geliştireceğimiz ve aynı zamanda kent orkestramızı daha da büyüterek, bir yaylı grubunu da içinde barındıran orkestraya dönüştürmek istiyoruz. Bu anlamda başarılı geçen bir sınavdı” dedi.


Etiket: mersin, haber, büyükşehir,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA