‘Çirkin’ gala yaptı

Tarih: 22 Aralık 2022 Perşembe 16:30

Tarsus Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından sahnelenen ve sahnelediği ilk andan itibaren birçok festival ve Türkiye sahnesine davet almayı başaran ’Çirkin’ oyununun galası gerçekleştirildi.

Tarsus Belediyesi Şehir Tiyatrosu yeni sezonuna, 'Çirkin’ adlı ironik ve bir o kadar da seyirlik bir yorum barındıran kara komedi oyunu ile merhaba demişti. Oyunun prömiyerinin yapıldığı ilk günden itibaren Türkiye sahnelerine ve çeşitli festivallere davet alan ‘Çirkin’ oyunu alkışlar almaya devam ediyor. Ünlü Alman oyun yazarı Marius Von Mayenburg tarafından kaleme alınan, yönetmenliğini ve dramaturjisini ise Nihat Çapar’ın gerçekleştirdiği ‘Çirkin’ oyununun tiyatro camiasından önemli isimlerin katılımıyla muhteşem bir gala akşamı gerçekleştirildi. Bu sezonun büyük yankı uyandıran ve kadrosunda Murat Çapar, Özmen Güvençli, Seçil Dedeyi, Ozan Karabulut ve Yahya Okat’ın yer aldığı müziklerini Songül Bozkurt ve İsmet Sayınözlü'nün yaptığı oyun, tiyatro camiasından büyük beğeni ve övgülere layık görüldü. Çirkin oyununun galası sanat ve tiyatro camiasından önemli isimlerin yanı sıra Tarsuslular tarafından da yoğun ilgi gördü.

“GELİN KENDİNİZİ GÖRÜN, GELİN SİZDEN OLMAYANLARI GÖRÜN AMA BU OYUNU SEYREDİN”

Oyunun konusunun çok iyi bir şekilde anlatıldığını vurgulayan Türk Tiyatro ve Sinema Oyuncusu Ali Düşenkalkar, “Çirkin adlı oyun günümüzün yüzsüzlüğünü, o bireylerin çok yüzlülüğünü ya da hepimizin yüzsüzlüğünün dik alasını arkadaşlar ve yönetmenimiz Nihat Çapar çok güzel ve basit bir yolla anlatmayı seçmiş. Çok hoş bir teknikte var. Hiç fazla bir şey yapmaya gerek duymadan yalın bir anlatımla bizim yüzümüzü kendi yüzlerimizi vuruyor adeta. Gelin kendinizi görün, gelin sizden olmayanları görün ama bu oyunu seyredin.” diyerek herkesi izlemeye davet etti.


Etiket: mersin, haber, tarsus, haluk, bozdoğan


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA