Türk sanatçıdan Dublin’de karma sergi

Tarih: 22 Aralık 2022 Perşembe 11:32

Mersinli ressam Melike Kuş, İrlanda’nın Çağdaş Sanat galerilerinden Hang Tough Gallery’de eserlerini savatseverlerle buluşturdu.

İrlanda’nın  Çağdaş Sanat galerilerinden Hang Tough Gallery, Türk ressam Melike Kuş ve yabancı sanatçıların eserlerini  yılın son günlerinde  Dublin’de  sanatseverlerle bulusturuyor.  Sanatcılar,  Irlanda , Birlesik Krallik ve Avrupa merkezli tüm sanatcilarin katilimina acik olan  Hang Toug Open call Winner’e eserleriyle basvurdular.

 Bu yılki Open Call IG yarışmasına 3,5 bin başvuru arasından 50 sanatçıdan biri olarak seçilen Mersinli ressam Melike Kuş’un eseri, kendine özgü nakış tekniğiyle sergide  öne çıkan eserlerden biri olmuştur. Genç sanatçı, “Türk genç bir sanatçı olarak  bu sergide bulunmak gurur ve mutluluk verici” dedi. Türkiye’deki bir çok önemli galerilerin Avrupa’ya , Amerika’ya ve tüm dünyaya açılmak konusunda eksikliklerinden bahseden sanatçı , Kültür ve Turizm Bakanlığı olmak üzere sanat danışmanlarının , sanatseverlerin  genç sanatçılara daha fazla destek ve şans verilmesi gerektiğinden bahsetmiştir.  Türkiye’de sanat alanında çok önemli genç  yeteneklerin olduğunu , ulusal alanda eserler ortaya koyabileceklerini vurgulayan sanatçı, aynı zamanda çalışmalarına Dublin’de kendi atolyesinde devam etmektedir. Etkileyici eserlerle genç sanatçıların bir araya geldiği sergi Open Call Winner 21 Aralık Tarihine kadar Hang Toug Gallery Dublin’de ve hangtough.ie  web sitesinde izlenime sunulacak.


Etiket: mersin, haber, Melike, kuş


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA