Uluslararası Tarsus Festivali dolu dolu başladı

Tarih: 5 Kasım 2022 Cumartesi 10:13

1.Uluslararası Tarsus Festivali’nin ilk günü birçok etkinliğe sahne oldu.

Etkinlikler kapsamında Tarsus Müzesi’nde izleyici ve okuyucularıyla ‘Edebiyat ve Sinema İlişkisi’ başlıklı söyleşide buluşan sanatçılar Ercan Kesal ve Mert Fırat festivalin içeriği hakkındaki gözlemlerini dile getirirken, Serda Büyükkoyuncu Kleopatra’nın o dönemdeki gücünü tarihsel bir yolculuk içinde aktardı.

Tarsus Müzesi’nde gerçekleştirilen söyleşi sonrasında festival hakkında değerlendirmede bulunan ünlü oyuncu-yazar-yönetmen Ercan Kesal, Tarsus’un daha önce bildiği ve çok etkilendiği bir kent olduğunu belirterek, “Festival nedeni ile burada olmak çok güzel. İlk olmasına rağmen festivalin çok kapsamlı, içerik anlamında çok doyurucu olması, bundan sonrakilerin daha iyi olacağına dair insana ümit veriyor” dedi.Programı ilk gördüğümde, ‘İstanbul’dakiler bile bu kadar yoğunlukta, bu güçte festivali zor yaparlar’dediğini ifade eden Kesal, “Demek ki böyle bir sebatınız var, böyle bir beklentinizde var ve Tarsuslular’da bunu görüyorum. Bugünkü söyleşide aslında bunun bir çeşit ispatı oldu. Şehrin yeterince kıymetinin bilinmemesi insanı üzüyor. Tarsus’un daha çok tanınmasını istiyor insan kalben. O yüzden festivalin buna iyi bir aracı olacağına da inanıyorum. Yolunuz açık olsun” dedi.

Tarsus’un kendisinde ayrı bir yeri olduğunu söyleyen oyuncu Mert Fırat ise Tarsus, Mersin, Antakya ve İskenderun bölgesinin mitolojik öykülerini, efsanelerini, kariyerini, dokusunu ve yemeklerini çok yakından bildiğini söyledi. “Çocukluğum buralarda geçtiği için, bende başka bir his oluşuyor her seferinde” diye konuşan Mert Fırat,“O yüzden böyle festivaller vasıtası ile buralara yeniden gelebilmek, benim için bir fırsat oluyor. Tarsus’un, bu toprakların, Akdeniz’in tortusu bir başka. O tortunun çok geçmişten getirdiği izler var ve o izler bizleri sanatla hemhal ediyor, sanatçıyla buluşturuyor ve bu festivalle buluşturuyor aslında. Festival, neredeyse her sanat dalından bazı örnekleri ve sanatçıları burada buluşma noktasına dönüştürüyor. Böyle özellikli mekanlarında bu buluşmayı sağlıyor olması, ya da belediyelerin bu anlamda bunun sürdürülebilirliğini sağlıyor olması çok değerli” şeklinde konuştu.


Etiket: mersin, haber, büyükşehir,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA