Dünya Bocce Şampiyonası başladı

Tarih: 2 Kasım 2022 Çarşamba 15:04

Toroslar Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen Dünya Bocce Şampiyonası, 37 ülkeden 52 takım ve yaklaşık 400 sporcunun katılımıyla devam ederken, şampiyonanın seremonisi sporcu ve yetkililerin katılımıyla yapıldı.

Uluslararası Bocce Konfederasyonu (CBI), Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu (TBBDF), Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Toroslar Belediyesi tarafından dünyada ilk kez Toroslar’da gerçekleştirilen Dünya Erkekler ve Kadınlar Bocce (Raffa) Şampiyonası ile Dünya Erkekler Bocce (Volo) Şampiyonası, eleme müsabakalarıyla başladı.

Toroslar Bocce Tesisi’nde eleme müsabakalarında yarışan sporcular, tur atlamak için parkurda kıyasa mücadele verdi. Dünya basınının izlediği şampiyonaya Toroslar Belediyesi personeli de büyük destek sağlıyor.

Bocce sporunun Türkiye’de merkezi haline gelen Toroslar Belediyesi’nin Bocce Takımı sporcuları Mehmet Can Yakın ve Emre Mecit de volo branşında milli takım kadrosunda yer alarak Mersin’in gururu oldu.

Yurt dışına transfer olan ilk Türk Bocce Sporcusu olan Mehmet Can Yakın ve milli sporcu Emre Mecit, desteklerinden dolayı Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’a teşekkür ederek, şampiyonaya güçlü bir performansla hazırlandıklarını ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceklerini söylediler.

ŞAMPİYONANIN AÇILIŞ SEREMONİSİ YAPILDI

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende şampiyonaya katılan sporcular, temsil ettikleri ülkelerin bayraklarıyla salonda geçiş yaptı.

37 ülkeden yaklaşık 400 sporcu ve teknik adamın katıldığı şampiyonanın seremonisinde Türkiye Bocce Milli Takımımız, coşkulu bir tezahüratla ayakta alkışlandı.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Türk sporuna yakışır bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan gurur duyduklarını belirterek; “Türk misafirperverliğini, Mersinimizin ve Toroslarımızın eşsiz güzelliklerini dünyanın birçok ülkesinden gelen sporcularla paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.


Etiket: mersin, haber, toroslar, belediye, afşin, yılmaz


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA