Kent protokolü 29 Ekim’i kutladı

Tarih: 28 Ekim 2022 Cuma 13:40

Mersin’in belediye başkanları, yayınladıkları mesajlarla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak ve Toroslar Belediye Başkanı Atsıf Afşın Yılmaz, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle mesaj yayınladı. 

Cumhuriyetin ideallarini yaşatmak adına ilk günkü heyecanı duyduklarını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, "Cumhuriyetimizi ikinci yüzyılında, millet iradesi ve gelecek vizyonuyla demokrasiyle taçlandırmak, yeniden dünyanın saygın bir ülkesi haline getirme sorumluluğumuz var. Çünkü bizim, Mersin’e ve 'Mersinliler Mersin’e sahip çıkınız' diyen Atatürk’e sözümüz var. Şehrimize daima daha iyiyi, daha güzeli kazandırarak ve hak ettiği güzelliklere kavuşturarak bu sözümüzü tutuyor, geleceğe umutla bakıyoruz" dedi. 

Akdeniz Belediye Başkanı Gültak ise "29 Ekim 1923'te kurulan Cumhuriyetimizin 99'uncu yaşını kutlamanın gurur ve coşkusunu yaşıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları önderliğinde kazandığımız Kurtuluş Savaşımızı taçlandıran Cumhuriyetimizin 99’uncu yılını kutluyor; 100'üncü yaşına emin, kararlı ve sarsılmaz adımlarla ilerliyoruz. Cumhuriyetimizi çok daha yükseklere ulaştırma mücadelemiz kararlılıkla sürecek; Atatürk’ün dediği gibi; 'Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır'" ifadelerini kullandı.

Toroslar Belediye Başkanı Yılmaz da mesajında şunları kaydetti:
"Her karış toprağıyla bölünmez bütün olan Türkiye Cumhuriyeti; devlete vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkesin ortak iradesi, ortak sevdası, ortak değeridir. Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, vatanımız uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyor, kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyorum."


Etiket: mersin, mersinbüyükşehirbelediyesi, vahapseçer, toroslarbelediyesi, atsızafşınyılmaz, akdenizbelediyesi, mustafagültak,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA