8 Türk genci dünya listesine girdi

Tarih: 24 Eylül 2022 Cumartesi 12:56

Schmidt Futures ve Rhodes Vakfı’nın 100 Rise Global Kazananları listesine giren 15-17 yaş arasındaki gençlerden oluşan yeninesil liderler,insanlığa verecekleri hizmetler için ömür boyu destek kazandı. Türkiye’nin farklı şehirlerinden 8 genç,dünya çapında 120 bini aşkın başvuru arasında ilk 100’e girmeyi başardı.

Schmidt Futures ve Rhodes Vakfı bu yılın 100 Rise Global Kazananları listesini açıkladı. Tüm dünyada 15-17 yaş arasındaki 100 gencin belirlendiği listede Türkiye’den de 8 öğrenci yer aldı. Rise, tüm dünyada bir fırsata ihtiyacı olan zeki gençleri bularak insanlığa hizmet vermeye yönelik çalışmalarında onlara ömür boyu destek veriyor. Schmidt Futures’ın amiral gemisi olan program, Eric ve Wendy Schmidt’in inisiyatifleriyle yetenek gelişimine yönelik olarak kullanılmak üzere gençlere 1 milyar ABD doları kaynak sağlıyor.

2022 Rise Global Kazananları arasında, kısıtlı imkanlara sahip çocuklar arasında okuryazarlığı desteklemeyi hedefleyenler, biyobilişim yardımıyla Alzheimer’s ilaçlarının etkisini önceden kestiren gençler yer alıyor. Ayrıca anemi ile mücadele eden sürdürülebilir bir sakızlı vitamin geliştiren; toplumları akıl sağlığına yönelik önyargılar konusunda eğiten gençler ve daha birçokları da bu yılın kazananları arasında bulunuyor. Bu yıl 22 yeni ülkenin dahil edildiği global programa,şimdiye kadar farklı geçmişlerden gelen 170 ülkeden gençler başvuruda bulundu.

LİSTEYE GİREN TÜRK ÖĞRENCİLERİN SAYISI 3’TEN 8’E YÜKSELDİ

Schmidt Futures, istisnai insanların dünyayı daha iyi bir yer haline getireceğine erkenden yatırım yapmayı misyon olarak benimsiyor. 15 ila 17 yaş arası gençlere yatırım yapan ve hayat boyu onların yanında duran Rise, Schmidt Futures’ın portföyünde yeteneğe yapılan en erken ve en uzun yatırım olma özelliğini taşıyor.100 Rise Global Kazananları listesinde geçtiğimiz yıl Türkiye’den 3 genç yer alırken bu yıl sayı 8’e yükseldi.


Etiket: mersin, haber,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA