Büyükşehir destekledi, köylüler üretip öğrencilere burs verdi

Tarih: 3 Ağustos 2022 Çarşamba 09:33

Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Sosyal Belediyecilik’ anlayışının vücut bulmuş hali, bu kez Silifke ilçesine bağlı Çaltıbozkır Köyü’nde kendini gösterdi.

Yaklaşık 2 bin nüfuslu ÇaltıbozkırKöyü’nün kooperatifleşme hikâyesi, 2018 yılında emekli öğretmen Mehmet Asım Özçalık’ın‘Öğretmenlikte emeklilik olmaz’ şiarı ile köyüne dönüp, Çaltıbozkır Derneği’ni kurması ile başladı. Kimisi gazeteci kimisi ev hanımı olan diğer üyelerinde katıldığı toplantılarda alınan karar ile lavanta yetiştiriciliği kursuna katılan Özçalık ve arkadaşları, Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne başvurarak lavanta fidesi istediler.

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in tarıma ve çiftçilere olan daimi desteği ile bu talepleri onaylananÇaltıbozkırlılara, belediye tarafından 5 bin adet lavanta fidesi hibe edildi. İlk etapta bu fideleri yetiştirip başarılı sonuçlar elde eden Çaltırbozkır Derneği üyeleri, bir sonraki aşamada ise Çaltıbozkır Üretim ve Pazarlama Kooperatifi’ni kurdular.

Dikilen 5 bin lavanta fidesiyle önemli bir üretim başarısı sağladıklarını ifade edenÇaltıbozkır Derneği Başkanı Mehmet AsımÖzçalık“Bu dikimde çok başarılı olduk, çok verimli oldu. Bu sahaya halkımızın ilgisi arttı. Bu ilgi sonucunda Mersin Büyükşehir Belediyesi, bize distilasyon tesisi hediye etti. Bu tesis ile kendi ürettiğimiz ürünleri, çiçekleri, sadece lavanta değil; ardıç, defne, köknar, kekik ve benzeri 10 çeşit ürünün burada buhar sistemiyle, yağ çıkarımını yapıyoruz” dedi.


Etiket: mersin, haber, büyükşehir,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA