Başkan Seçer, öğrencilerle buluştu

Tarih: 28 Temmuz 2022 Perşembe 10:02

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Büyükşehir Belediyesi’nin uzman eğitimci kadrosuyla ücretsiz olarak öğrencilere YKS tercih danışmanlığı desteği sunduğu Kongre ve Sergi Sarayı’nı ziyaret etti.

Danışmanlığa başvuran öğrencilerle bir araya gelen Başkan Seçer, gençlerle tek tek sohbet etti. Öğrenciler, Mersin’de eğitimde fırsat eşitliği sağlayan hizmetlerden dolayı Başkan Seçer’e teşekkür etti.

Başkan Seçer’in ziyareti esnasında, merkezdeki öğrenciler arasında,Büyükşehir Belediyesi’nin Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezlerinde öğrenim desteği gören ve Türkiye’de ilk 70’e giren Ozan Arıkan ile 110 bininci sıraya yerleşen yüzde 90 görme engelli Ekin Aydın da yer aldı.

Eğitime verdikleri öneme dair açıklama yapan Başkan Seçer, eğitim alanında değerli hizmetleri hayata geçirdiklerini belirtti. Seçer,“Başta Mersinimize, ama genel anlamda ülkemize ve insanlığa katkı için,eğitime destek veriyoruz.Çünkü eğitim, bir belediyenin yapacağı yoldan da binadan da önemli. Eğitim olmazsa, arzu ettiğimiz nitelikli bir kenti yaratamayız, içi boş kalır. Toplumda eğitim seviyesini yükseltmek, ülke olarak eğitimli insanların sayısını çoğaltıp; iyi yetişmiş, alanında çok kaliteli, değerli bireyleri yetiştirip, dünyayla rekabet etmemiz lazım. Onun için eğitim önemli” dedi.

Eğitim konusunda belediye olarak üzerlerine düşen görevi yerine getirmeye gayret ettiklerini söyleyen Başkan Seçer,“Hizmetlerimizden bir tanesi de hem üniversiteye, hem de liselere geçiş sınavlarına ücretsiz hazırlık kursu veren merkezlerimiz. Yaklaşık olarak 6 bin 500 civarında bir öğrenciye hitap ediyoruz. Üniversite sınav sonuçları açıklandı. Şu anda yerleştirme işlemleri başlıyor. Burada da MERCİ danışmanlık merkezimizin çok değerli uzmanları,tercihler konusunda danışmanlık hizmeti veriyorlar. Öğrencilerimizle görüşüyorlar. Zaten biz sadece pozitif bilim konusunda öğretim yapmıyoruz. 1 yıl boyunca matematik, fizik ya da sosyal bilimlerle ilgili alanlarda ders verdiğimiz gibi, çocuklarla evladımız gibi de ilgileniyoruz. Onların psikolojik durumundan evdeki sorunlarına kadar,her şeyiyle ilgilenen bir kurumuz” diye konuştu.

Merkezdeki öğrencileri ziyaretinin ardından Başkan Seçer, Akdeniz ilçesi Hastane Caddesi’ndeki esnafı gezdi. Başkan Seçer, cadde esnafına “hayırlı işler” dileyerek, sorun ve taleplerini dinledi. Cadde esnafı ve vatandaşlar, ziyaret boyunca Başkan Seçer’e kente kazandırılan hizmetlerden duydukları memnuniyeti dile getirdi.


Etiket: mersin, haber, büyükşehir,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA