"Sansürle basının sesi kısılmamalı"

Tarih: 24 Temmuz 2022 Pazar 14:25

MEİGDER Başkanı Vahap Şehitoğlu, ’24 Temmuz Basına Özgürlük, Dayanışma ve Mücadele Günü’ nedeniyle açıklamalarda bulundu.

MEİGDER Başkanı Vahap Şehitoğlu: "24 Temmuz basından sansürün kaldırılışının simgesidir. Gazeteciler için önemi yadsınamayacak ölçüde büyüktür. Ancak adı bayram olsa da günümüzde biz bu günü Özgürlük, Dayanışma ve Mücadele Günü olarak kutluyoruz" dedi. 

Mersin İnternet Gazetecileri Derneği (MEİGDER) Başkanı Vahap Şehitoğlu, '24 Temmuz Basına Özgürlük, Dayanışma ve Mücadele Günü' nedeniyle açıklamalarda bulundu. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, '“Basın milletin müşterek sesidir' sözünü anımsatan Şehitoğlu, "O zaman Atatürk’ün bu güzel yurdunda bu sese herkes kulak vermeli. Sansürlerle basının sesi kısılmamalı. 24 Temmuz basından sansürün kaldırılışının simgesidir. Gazeteciler için önemi yadsınamayacak ölçüde büyüktür. Ancak adı bayram olsa da günümüzde biz bu günü Özgürlük, Dayanışma ve Mücadele Günü olarak kutluyoruz. Çünkü Gazetecilik belki de tarihin en zor döneminden geçerken, mesleğin çilekeş muhabirleri ve kameramanları ayakta kalma adına zorlu bir sınav veriyorlar. Cezaevi, İşsizlik, psikolojik ve fiziksel şiddet gazetecileri tehdit etmeye devam ediyor. Gazetecilik meslek yasamız yok. Hukuksuz olarak çalıştırılan gazeteciler var. İfade özgürlüğünün önündeki engeller katlanarak artıyor" diye konuştu.

Şeffaflık ve basın özgürlüğünün demokrasilerin vazgeçilmesi olduğunu vurgulayan Şehitoğlu, "Kamuoyunun gerçekleri öğrenme, doğru haber alma hakkı olarak belirlenen basın özgürlüğü ise uluslararası ölçeklerde Türkiye’de yok sayılıyor. Bu nedenle 114. Yıldönümünü de buruk bir şekilde kutlayacağımız bu anlamlı günde tüm çalışma arkadaşlarımla birlikte gelecek 24 Temmuz’ların çağdaş bir toplumun bayramı olarak kutlanmasını temenni ediyor ve bekliyoruz" ifadelerini kullandı.


Etiket: mersin, meigder, vahapşehitoğlu, 24temmuz,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA