AK Parti’dan ağaç tepkisi

Tarih: 22 Temmuz 2022 Cuma 13:22

AK Parti İl Başkanlığı, Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda bulunan ağacın kök kısmına matkapla 9 delik açılıp, asit benzeri bir sıvı enjekte edilerek kurutulmasına tepki gösterdi.

Yenişehir ilçesi Adnan Menderes Sahili'ndeki Özgecan Aslan Barış Meydanı’nın simgesi haline gelen yarım asırlık kauçuk ağacı, kök noktasından matkapla 9 delik açılarak içerisine sıvı enjekte edilip kurutuldu. Kuruyan ağaç bakıma alınırken, Mersin Emniyet Müdürlüğü olayla ilgili inceleme başlattı. Ekipler, bölgedeki güvenlik kamerası görüntüleri tek tek incelendi. 29 Haziran günü saat 03.00 sıralarına ağaca zehir enjekte ettiği güvenlik kamerasıyla saptanan kişilerin bulunduğu 34 DKC 222 plakalı aracın, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından kiralandığı belirlendi. Aracı kullandığı belirlenen Yusuf Soyak, gözaltına alındı. Soyak, beraberindeki kişinin Toroslar ilçesi CHP Gençlik Kolları Başkanı Oğuzhan Çakır olduğunu, talimatın da Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Salim Serdar Gökçek tarafından verildiğini iddia etti. Bunun üzerine Oğuzhan Çakır ile daire Başkanı Serdar Salim Gökçek de gözaltına alındı.

SERBEST BIRAKILDI

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, savcılık tarafından tutuklama talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. 3 şüpheli, çıkarıldıkları nöbetçi mahkemede, yurt dışına çıkış yasağı konularak, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı ise gözaltına alınan 3 şüpheliden Çakır ve Gökçek'in serbest bırakılmasına itiraz etti. İtirazı değerlendiren Mersin 13'üncü Asliye Ceza Mahkemesi, Başsavcılığın yaptığı itirazı reddetti.

AK PARTİ'DEN TEPKİ

AK Parti İl Başkanı Cesim Ercik, beraberinde Mersin Milletvekili Hacı Özkan ve partililerle Özgecan Aslan Barış Meydanı'nda toplanarak ağaçta incelemede bulundu. İncelemenin ardından açıklama yapan Ercik, "Yarım asırlık ağaca zehir verilerek kurutulmasına kayıtsız kalmamız mümkün değil. Bu olayın sorumlularını, talimatı verenleri, bu kişileri hala barındıran CHP'li Mersin Büyükşehir Belediyesini esefle kınıyoruz. Her ortamda çevreci olduklarını beyan eden CHP görüyoruz ki, çevre ve yeşillikten uzak bir tutum sergilemektedirler. Buna rağmen konu ile ilgili sesi çıkmayan CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye yönetimini göreve davet ediyoruz.  2023’e kadar Türkiye genelinde 1,5 milyar fidanı toprakla buluşturmayı hedefleyen, dikilecek bir fidanla geleceğe bir nefes bırakmayı amaç edinen Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, iklim değişikliğinin yol açtığı sonuçların da önüne geçebilmek için var gücüyle çalışırken, gerçekleştirmiş olduğunuz bu çirkinliğin mantıklı hiçbir açıklaması olamaz. Doğal koşullar altında çıkan yangınları hükümetimize karşı kullanıp halkımıza yanlış lanse ederek suçlayanların, yarım asırdır ayakta kalmış bir ağaca yaptıklarına tepkisiz kalmamız mümkün değildir. Bu çirkin eylemi kamuoyunun vicdanına bırakıyor ve AK Parti Mersin İl Başkanlığı olarak kınıyoruz" dedi. 


Etiket: mersin, haber, büyükşehir, akparti


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA