Torosların saklı cenneti Kestel Kanyonu

Tarih: 17 Temmuz 2022 Pazar 13:12

Akdeniz ve Toroslar’ın saklı cennetlerinden birisi olan Kestel Kanyonu, ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.

Mersin’in doğa turizmi açısından bugüne kadar keşfedilememiş en önemli bölgesi olan Kestel Kanyonu, büyükşehir belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleşen bir organizasyonla, Bursa Kanyon ve Doğa Sporları Derneği üyelerini konuk etti.

Bursa Kanyon ve Doğa Sporları Derneği üyesi 7 kişilik ekip, Kurban Bayramı’nın ikinci gününde Kestel Kanyonu’nun giriş alanlarından olan Mut Söğütözü Yaylası’nda bulunan tarihi köprü bölümünden kanyona giriş yaptı. 5 gün boyunca zorlu engelleri aşarak kanyon boyunca ilerleyen ekip, Mut Yıldız Köyü mevkiinde kendilerini bekleyen Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Selahattin Arslan, Mersin Büyükşehir Belediyesi Mut Koordinasyon Şube Müdürü Ferruh Baş ve beraberlerindeki ekip tarafından karşılanarak parkuru tamamladı.

"KESTEL’İ 2 NUMARAYA YAZARIM"
Dernek üyesi Ahmet Vurganer, "Bu kanyonun özelliği, Türkiye’de sadece 2 kanyonda var. Kanyonun girişinden bakıldığı zaman çıkışını görebiliyorsun. Türkiye’nin 3 büyük kanyonu var. Serik, Antalya Tazı Kanyonu ve Kestel. Ben Kestel’i iki numaraya yazarım. Kestel, her hali ile Türkiye’nin en güzel kanyonu. Türkiye’de hiçbir kanyon, performans olarak Kestel’in yanına yaklaşamaz. Herkesin geçebileceği bir kanyon değil, çok fazla güç istiyor" dedi.


Etiket: mersin, mersinbüyükşehirbelediyesi, kestelkanyonu, bursa,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA