Görme engelli bireylere yönelik ‘Bağımsız Hareket Becerileri’ kursu

Tarih: 2 Temmuz 2022 Cumartesi 11:16

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi, görme engelli bireyler için ‘Bağımsız Hareket Becerileri’ kursu başlattı. Haftada 2 gün süren eğitimler Büyükşehir Belediyesi’nin Engelsiz Yaşam Merkezi ile dış mekanlarda gerçekleştiriliyor.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer öncülüğünde özel gereksinimli bireylerin hayatlarındaki engelleri ortadan kaldırmak için şimdiye kadar birçok projeyi hayata geçiren Sağlık İşleri Dairesi, görme yetisini yitirmiş veya az gören 9 yaşından büyük bireyler için ‘Bağımsız Hareket Becerileri’ kursu başlattı. Haftada 2 gün süren eğitimler, Büyükşehir Belediyesi’nin Engelsiz Yaşam Merkezi ile dış mekanlarda gerçekleştiriliyor.

Bireylerin her ortamda özgürce hareket edebilmesini amaçlayan kursa ilgi gösteren özel gereksinimli vatandaşlar ve aileleri, her Pazartesi ve Çarşamba günü Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi’nde bir araya geliyor. Kursta; rehberli, rehbersiz ve beyaz baston aracılığıyla günlük hayatta yapabilecekleri hareketler uygulanıyor. Ayrıca özel gereksinimli bireyler ile dış mekanlarda da pratik gerçekleştiriliyor. Yollarda karşıdan karşıya geçme, alışveriş merkezlerinde alışveriş yapma, kafelerde sipariş verme gibi günlük pratikler de uygulatılıyor.

Sağlık İşleri Dairesi Engelliler Şube Müdürlüğü’nde görev yapan Bağımsız Hareket Becerileri Kursu Eğitmeni Kadriye Kılıç, eğitimin detaylarından bahsederek, “Az gören ya da görme yetisini yitirmiş 9 yaşından büyük olan bütün bireylere eğitimimizi veriyoruz. Eğitimdeki amaç; görme yetisini yitirmiş ya da az gören bireylerin günlük hayatta, evde, trafikte her durumda daha özgürce ve daha bağımsız hareket edebilmesini sağlamak, içlerinde var olan özgüveni daha da çok ortaya çıkartmak ve bazı teknik bilgilerle bunu desteklemek” dedi.


Etiket: mersin, haber, büyükşehir,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA