Özel gereksinimli bireylere özel piknik etkinliği

Tarih: 25 Haziran 2022 Cumartesi 10:02

Büyükşehir Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi ve Mola Evi’ne kayıtlı özel gereksinimli bireyler, Kuyuluk Tabiat Parkı’nda piknik keyfi yaptı.

Büyükşehir Belediyesi, özel gereksinimli bireylerin sosyal hayata daha çok karışabilmesi adına yaz aylarında etkinliklerini artırdı. Sağlık İşleri Dairesi bünyesinde hizmet veren Engelsiz Yaşam Merkezi ve Mola Evi’ne kayıtlı özel gereksinimli bireyler, Kuyuluk Tabiat Parkı’nda yapılan piknik etkinliği ile keyifli bir gün geçirdi.

Günün erken saatlerinde aileleri ile birlikte Kuyuluk Tabiat Parkı’na giden özel gereksinimli bireyler hem piknik yaptı, hem de açık havanın tadını çıkardı.Sağlık İşleri Dairesi’nde görevli personelin de eşlik ettiği piknikte, çocuklar yüzlerini boyatarak çocuk parkında doyasıya vakit geçirdi.

Sağlık İşleri Dairesi’ne bağlı Mola Evi’nde Özel Eğitim Öğretmeni olarak görev yapan Fatma Esra Özdal, düzenledikleri etkinlik hakkında bilgi vererek,“Havalar güzelleştikten sonra 17 pikniğimiz oldu. Mola Evi’nde asıl amacımız zaten aileleri rahatlatmaktı. Yeri geliyor çocuklarımızla kendi sınıfımızda etkinlikler yapıyoruz. Yeri geliyor havalar güzel olduğu sürece dışarıda da imkan bulamayanlara özellikle ağırlık vererek piknikler düzenliyoruz. Onların daha rahat oynayacağı ortamlar oluyor. Velilerin kaynaşacağıortamlar oluşturmaya çalışıyoruz. Güzel dönütler alıyoruz, çalışmalarımızdan da memnunlar. Top oynuyoruz,oyunlar oynuyoruz. Parkımız var. Çocuklarla parkta etkinlikler yapıyoruz. Velilerle de beraber hoş sohbet bir şekildesosyalleşmelerini sağlıyoruz” dedi.


Etiket: mersin, haber, büyükşehir,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA