Komşu cinayetine 3 tutuklama

Tarih: 24 Haziran 2022 Cuma 11:52

Erdemli ilçesinde, ensesinden tek kurşunla vurulup, öldürüldüğü belirlenen Mahmut Saat (54) cinayetiyle ilgili gözaltına alınan 6 şüpheliden 3’ü tutuklandı.

Olay, Erdemli'nin Tömük Merkez Mahallesi'nde meydana geldi. Fadime (71) ve Mustafa (84) Saat çiftinin 5 çocuğundan en büyüğü olan Mahmut Saat, 3 Mayıs'ta evden çıktı. Ailesi, bekar olan Saat'ten uzun süre haber alamayınca durumu jandarmaya bildirdi. İhbarla harekete geçen ekipler, Mahmut Saat'in 14 Mayıs'ta Hacıalanı Yaylası'ndaki evine 25 kilometre uzaklıktaki ormanda cansız bedenini buldu. Saat'in ensesinden tek kurşunla vurulduğu belirlendi.

Çalışma başlatan ​jandarma ekipleri, Mahmut Saat'in komşusu Tolga T.'nin cenazeye katılmadığını tespit ederek takibe aldı. Ekipler ayrıca olay günü Tolga T.'nin, Hatay'dan kardeşinin geldiğini, evinin önündeki koltuğun kaldırıldığını ve duvarların siyaha boyandığını belirledi. Deliller ışığında ekipler, Tolga T. ile eşi Zeynep T., kardeşleri Soner ve Yusuf T. ve akrabaları Ali Y. ile Yüksel D.'yi gözaltına aldı.
Gözaltına alınan şüphelilerden Tolga T. jandarmadaki ifadesinde, Saat'in evinde bulundukları esnada ruhsatsız tabanca ile oynamaya başladığını, tabancanın kazaen ateş aldığını, ilk seferde merminin kimseye isabet etmediğini ancak çıkan tartışmada tabancayı kafasına doğrulttuğu esnada ikinci kez ateş aldığını ve vurularak olay yerinde öldüğünü öne sürdü. Tolga T., olayı gizlemek amacıyla cesedini kırsal alana bıraktıklarını itiraf etti.
Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Tolga T., Soner T., Yusuf T. çıkartıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı. 3 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 


Etiket: mersin, haber, asayiş


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA