Tarsus’ta terör operasyonu: 12 şüpheli yakalandı

Tarih: 22 Haziran 2022 Çarşamba 11:24

Tarsus ilçesinde PKK/KCK terör örgütüyle bağlantısı bulunan şüphelilere yönelik düzenlenen ’Şahmeran’ operasyonunda, 12 şüpheli yakalandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik çalışma başlatıldı. Çalışma kapsamında Tarsus ilçesinde 20 şüpheli şahıs tespit edildi. Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde örgütün şehir yapılanması ve Devrimci Gençlik Hareketi (DGH) içerisinde faaliyet gösteren, aralarında Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Tarsus ilçe eski başkanının da bulunduğu şüphelilere yönelik 244 personelle şafak vakti operasyon düzenlendi. Operasyonda 12 şüpheli yakalandı. Yakalanan şüpheliler işlemleri için emniyete götürüldü. Evlerde yapılan aramalarda toplatma kararı bulunan kitaplar, 2 adet bez parçası, 1 adet pompalı tüfek, 1 adet kuru sıkı tabanca, örgütsel dokümanlar ve çok sayıda dijital materyaller ele geçirildi. 8 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışma sürüyor.


Etiket: mersin, haber, tarsus,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA