Silifke festivali başladı

Tarih: 21 Haziran 2022 Salı 10:41

Bu yıl 49.su kutlanan Uluslararası Silifke Müzik ve Folklor Festivali törenle başladı.

Festival çelenginin Atatürk Anıtına konulması ile başlayan kutlamalar kurdela kesimi ve yaş kütüğüne 49. Yıl brövesinin çakılmasıyla devam etti.

Festivalin açılış konuşmasını yapan Silifke Belediye Başkanı Sadık  Altunok yaptığı konuşmada “Bu yıl 49’sunu kutladığımız Uluslararası Silifke Müzik ve Folklor Festivalimizin açılışı nedeniyle düzenlemiş olduğumuz bu programa hoş geldiniz, Tüm dünyada ve ülkemizde yaşanan salgın hastalık nedeniyle iki yıldır ara verdiğimiz Uluslararası Silifke Müzik ve Folklor Festivalimizi bu yıl coşku ve sevinç içerisinde siz değerli hemşehrilerimizle ve misafirlerimizle birlikte kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Silifke festivali  program içeriğinin çok zengin olmasının yanı sıra ses yarışmaları, el işi sergileri, en iyi yoğurt yapma ve Silifke’ye özgü bir yiyecek olan en iyi batırık yapma yarışmaları, sportif müsabakalar, Göksu Irmağı üzerinde rafting sporu, Yörük kültürü etkinliklerinin yer alması da festivalimize ayrı bir değer ayrı bir önem kazandırmaktadır. Festivalimizin en önemli yanı ise Silifke’mize özgü, el işleri, tarım ürünleri ve folklorumuzu ön plana çıkartarak Silifke’mize ait bu ürünlerimizi ve kültürümüzü ulusal ve uluslararası alanda tanıtımına imkan sağlamasıdır.İki yıl aradan sonra bu yıl 20-26 Haziran tarihleri arasında kutlayacağımız Silifke Müzik ve Folklor Festivaline yurt dışından ve yurt içinden gelen misafirlerimizin katılımları bizleri son derece sevindirmiştir" dedi. 

Festivalde ayrıca Silifke Kaymakamı Abdullah Aslaner ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz’da birer konuşma yaparak, festivalin Silifkelilere hayırlı uğurlu olmasını dileyerek, festivalin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Yurt dışından ve yurt içinden gelen halk oyunları guruplarının yanı sıra Silifke Belediyesi Halk Oyunları gurubu da festivale katılan misafirlere ve vatandaşlara folklor gösterisinde bulundular. Başkan Altunok ayrıca festivale katılan misafirlere meşhur Silifke yoğurdu da ikram etti.


Etiket: mersin, haber, silifke, sadık, altınok


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA