Erdemli’de ormancılık faaliyetleri incelendi

Tarih: 17 Haziran 2022 Cuma 10:38

Mersin Orman Bölge Müdürü Kenan Akduman, Erdemli Orman İşletme Müdürlüğü şefliklerinde ormancılık çalışmalarını inceledi.

Bölge Müdürü Akduman’a Ağaçlandırma Şube Müdürü Rıza Güleç, Erdemli Orman İşletme Müdürü Murat Körlü, müdür yardımcısı ve şefler eşlik etti.

Şahna Orman İşletme Şefliğinde 2020 yılında 170 nolu bölmede uygulanan endüstriyel ağaçlandırma bölmesinde yapılan bakım çalışmalarında kızılçam fertlerinin iyi gelişim gösterdiği, bakım müdahalesinin uygun olduğu görüldü. Alanda yer yer doğal yolla gelen kızılçam ve karaçam fertlerinin de alınması gerektiği emirlendi. Yine Şahna Şefliğinde 2021 yılında Mescere TipiÇkcd3 ve 11 hektar sahada uygulanan karaçam tohumlama kesimi ile gelen gençliklerin sağlıklı olduğu görülmüş olup takibinin yapılarak gençlik bakımı ile ve yer yer tohum takviyesi yapılarak sahanın başarısının devam ettirilmesi gerektiği emirlendi.

Alata Orman İşletme Şefliği Hacıalanı Mevkiinde 2013 yılında Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü ve Orman Genel Müdürlüğü ile birlikte uygulanan Hacılalanı Eğitim Amaçlı Sel Kontrol Uygulaması Proje sahası gezildi. Proje kapsamında Ulusal ve Uluslararası Örnek Sel Kontrol Tedbirleri Uygulama Eğitim Merkezi olarak planlanmış ve ülkemizde ilk kez Erdemli de uygulandı.

Bölge Müdürü Akduman, Alata Orman İşletme Şefliği Gönükara Mevkiinde 2019-2020-2021 yılında uygulanan endüstriyel ağaçlandırma sahalarındaki fertlerin sağlıklı ve uygulanan bakımın yerinde olması konusunda teşekkür etti. Yine 2021 yılı sonbaharında enerji nakil hatlarının altına ekilen tohumlarla gelen korungaların öncelikle ENH altına diri örtü gelmesi önlenerek, yangın önleyici tesis olması ve de aynı zamanda yöre halkından hayvancılık yapan vatandaşlarımız için beslenme kaynağı sağlanarak ülkemize katma değer sağlandı.


Etiket: mersin, haber, orman


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA