Gençlerden geri dönüşüme dikkat çeken sergi

Tarih: 11 Haziran 2022 Cumartesi 10:38

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Sanat Galerisi, ev sahipliği yaptığı sergilerle sanata verdiği destek yanında küresel sorunlara da dikkat çekiyor.

Mersin Nevit Kodallı Güzel Sanatlar Lisesi’nin 8 Sanat Eğitmeni ile elliye yakın öğrencisi tarafından hazırlanan ‘Yılsonu Resim – Heykel Sergisi’ MTSO Sanat Galerisi’nde açıldı. Yıl boyu okul atölyelerinde hazırlanan 38 resim ile 7 adet üç boyutlu geri dönüşüm heykelinden oluşan serginin açılışına; MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol, Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ferudun Torunoğlu, MTSO Meclis Üyesi Turgay Demirtaş’ın yanı sıra sanatseverler katıldı.

 Sergi açılışında konuşan Nevit Kodallı Güzel Sanatlar Lisesi Bölüm Başkanı ve Sanat Eğitmeni Mazlum Uluyol, öğrencileriyle birlikte dikkat çekici eserler ortaya koyduklarını ancak yeterli genişlikte sanat galerisi olmadığı için tüm eserleri sergileyemediklerini söyledi. Yılsonu sergisinde okul müfredatında yer alan natürmort, porte, modern sanatlar, figüratif konular işlediklerini belirten Uluyol, “20. yüzyılın modern sanat akımlarından yola çıkarak, kurgularımızı 18. yüzyıl akımlarına uyarladık” dedi. 

Özellikle 18. yüzyıl sanatçılarının izleyiciyi eserlere dahil etmeye çalıştığını bildiren Mazlum Uluyol, sergide de bu tarz eserler olduğunu ve izleyiciyi düşündürmek istediklerini söyledi. Heykellerde özellikle geri dönüşüm materyalleri kullandıklarını aktaran Uluyol, küresel bir sorun haline gelen geri dönüşüm konusuna da dikkat çekmek istediklerini kaydetti.

Sergide Sanat Eğitmenleri; Mehmet İdris Eşkil, Fahriye Eşkil, Mehmet Ekiz, Hüseyin Gündüz, Evrim Ataseven, Seher Mansuroğlu, Şengül Bulut Yel, Mazlum Uluyol ve öğrenciler; Şahin Karaduman, Sude Kıcalı, Gamze Kalın, Şeyma Çay, Dila Gökşin, Gece Dilek, Mustafa Demirtaş, Berfin Yüncü, Berkay Sel, Bengü Sağ, Defne Deniz Gündüz, Gamze Kalın, Ali Karakuş, Selen Aday, Gülbahar Cindi, Kardelen Yıldırım, Almina Gül, Salih Mutlu, Emine Efrenk, Lara Gül, Berfin Bektaş, Ece Beril Taş, Demir Kabul, Emre Arıkan, Eylül Can, Ayça Arıkan, İdal Sidar, Eren Mert Kalpak, Selen Arslanhan, Berfin Yüncü ve Anıl Serkan Güzel'in eserleri yer alıyor.

22 Haziran’a kadar devam edecek sergi, hafta içi 08.30-18.00, hafta sonu ise 10.00-17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.


Etiket: mersin, haber, mts


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA