Tarsus Belediyesinin öncülüğünde ekimi gerçekleştirilen ata ve yerli tohum buğdayın hasadı, Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın katılımıyla yapıldı.
Ata ve Yerli tohum seferberliğini sürdüren Tarsus Belediyesi, ata ve yerli tohumlar kullanarak ektiği buğday ve arpanın hasadını gerçekleştirdi. Belediyenin kendi olanaklarıyla Şelale Mevkiinde ektiği 70 dönümlük alanda yetiştirilen karakılçık, kunduru, Adana-99 çeşitlerinden buğdaylar ve arpanın hasadı yapıldı. Bunun yanı sıra Doğu Akdeniz Araştırma Enstitüsüyle yapılan protokol kapsamında ekinoks, osmaniyem ve yakamoz buğday çeşitleri de hasat edildi. Yapılan hasatlarda 35 ton buğday ile 2buçuk ton arpa edildi.Belediye arazilerinde ekimi gerçekleştirilen buğdayların hasat çalışmasına, Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan da katıldı. Bozdoğan, Tarsuslu çiftçinin emeğine ve Tarsus kültürüne dikkat çekmek için sekiz köşe kasket takıp, biçerdövere binerek buğdayları inceledi.
Başkan Bozdoğan Tarsus’ta gerçekleştirilen tarım çalışmalarının önemine değinerek, ‘’Tarsus tarım kenti, tarihi bir kent, turizm kenti, sanayi kenti, lojistik bir kent. Yani o kadar çok artı değerlere sahip bir kent. Lojistik çünkü bakıyorsunuz bir tarafta deniz yolu, havalimanı, bir tarafta demir yolu, bir tarafta otoyol. Coğrafi olaraktan şöyle bir konuma baktığınız zaman Türkiye'nin hiçbir yerinde böyle bir yer yok. En önemli bölgelerden biri Akdeniz bölgesi. Tarsus'un nimetlerinin çok artısı var. Bu lojistik desteğin de bu kadar çok olduğu bir kentte tarımın en iyi yere getirilmesi elbette ileride yönetim olarak bizlerin en büyük hedefidir’’ diye konuştu.
Hal Mevkiinde ekimi gerçekleştirilen Adana99 buğday çeşidi de hasat edildi. 30 dekarlık belediye arazisine ekimi gerçekleştirilen buğdaylar hasat edildi. Hasat sonucunda 21 ton buğday elde edildi. Elde edilen buğday ve arpalar çiftçilere ücretsiz dağıtılmanın yanı sıra una ve kepeğe dönüştürülerek belediye ekmek fırınında kullanılacak ve hayvancılıkla uğraşan çiftçiler ile vatandaşa dağıtılacak.
|