Büyükşehirden üreticiye çok yönlü destek

Tarih: 10 Haziran 2022 Cuma 11:56

Büyükşehir Belediyesi, Başkan Vahap Seçer öncülüğünde kentte tarımsal ve hayvansal üretimi arttırmak, üreticiye destek olmak adına makine ekipman, fide-fidan, sulama borusu ve hayvan dağıtımlarını sürdürüyor.

Uzun vadeli projelerle hayata geçirilen desteklerin yeni sahipleri Akdeniz, Erdemli ve Toroslar’daki üreticiler oldu. Başkan Seçer’in katılımıyla Toroslar ilçesi Dalakderesi Mahallesi’nde 'Destek Büyükşehir’den Üretim Çiftçiden' mottosuyla ‘Sulama Borusu, Kaz ve Makine-Ekipman Dağıtım Töreni’ düzenlendi.
Büyükşehir Belediyesi, üreticinin ihtiyaçları doğrultusunda sulama borusu, makine ekip manve hayvan dağıtımı gibi çok yönlü desteklerini sürdürüyor.  Sulama kooperatiflerine boru desteği de artarak devam ediyor. Düzenlenen törende, Akdeniz'e 3604 metre, Erdemli'ye 4000 metre ve Toroslar’a da 5012 metre olmak üzere toplamda 12 bin 616 metre hdpe borusu desteği yapıldı.
Erdemli Ziraat Odası’na 1 adet taş kırma makinesi, Toroslar ilçesi Ayvagediği Sulama Kooperatifi’ne 1 adet ceviz soyma makinesi ve Akdeniz Ziraat Odası’na 1 adet bitkisel atık kıyma makinesi dağıtıldı.Kadınların yükünü hafifletecek hamur yoğurma makineleri de muhtarlıklara teslim edildi. Toroslar’a 7,Akdeniz'e 6,Erdemli'yede 2 olmak üzere toplam 15 adet hamur yoğurma makinası verildi.
Bu yıl 35’i kadın olmak üzere 50 yetiştiriciye 100’er adet kaz dağıtımı yapılacak. 5 üreticiye de 1000’er adet kaz verilecek. Ayrıca her yetiştiriciye, 600 kilogramlık yemler de teslim edilecek.
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, 'Milli ekonominin temeli ziraattır' sözünü anımsatarak konuşmasına başlayan Başkan Seçer, pandemi süreci ve Ukrayna’da yaşanan savaşın, tarımın değerini ortaya koyan son dönemlerin en önemli iki örneği olduğunu vurguladı.


Etiket: mersin, haber, büyükşehir,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA