Başkan Abdullah Özyiğit: Ekoloji konusunda ciddi çalışmalar yaptık

Tarih: 8 Haziran 2022 Çarşamba 16:31

Mersin’de Enerji Verimliliği Derneği (VERİMDER) tarafından düzenlenen ’VERİMDER Anadolu Buluşmaları’nda konuşan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, ekoloji konusunda önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Mersin’de, Yapılarda Enerji Verimliliği Derneği (VERİMDER) tarafından “VERİMDER Anadolu Buluşmaları' düzenlendi. Buluşmaya, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Yapılarda Enerji Verimliliği Derneği (VERİMDER) Başkanı Çağdaş Korkmaz ve davetliler katıldı.

Buluşmada konuşan ve Başkan Abdullah Özyiğit, “Temiz ve yaşanılabilir bir çevre için her birimize önemli görevler düşüyor. Ekoloji konusunda samimi ve ciddi çalışmalar yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Kentimizde sera gazı emisyonunu azaltmak ve sözleşmenin gerekliliklerini yerine getirme adına Yenişehir Belediyesi olarak somut adımlar attık" dedi.

Yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanılması amacıyla örnek çalışmalara imza attıklarını dile getiren Başkan Özyiğit, bu konuda teşvik edici uygulamaları da hayata geçirdiklerine dikkat çekti.

İnşaat sahalarına çevreci düzenlemeler getirdiklerini belirten Başkan Özyiğit, “İnşaat sahalarına çevreye duyarlı düzenlemeler de getirdik. İnşaat sahalarındaki atıkların düzenli bir şekilde depolanarak tiplerine göre ayrıştırılması,  parselin etrafındaki ağaçların koruma altına alınması ve inşaat çevresindeki yollarda sulama yapılarak hava kirliliğinin azaltılması gibi birçok önlemi zorunlu hale getirdik.  Yenişehir Belediyesi olarak inşaat ruhsatı verdikten sonra belirtilen tedbirleri almayanlara yer teslimi yapmıyoruz. Bir başka uygulamamız da yeni yapılan inşaatlarda her daire başına 4 ağaç dikilmesi zorunluluğu getirdik" diye konuştu.

Sıfır Atık Projesi ile ilgili konuşan Başkan Abdullah Özyiğit, “Öte yanda Sıfır Atık Projemiz kapsamında şu anda ev ve iş yerlerinde hemşehrilerimizle birlikte çalışıyoruz. Hemşehrilerimiz atıkları ayrıştırarak biriktiriyor biz de evlerinden alarak geri dönüşüme kazandırıyoruz.  Çevreci Yenişehir Halk Kart projemize de kısa sürede başlıyoruz, teslim ettikleri atık karşılığında vatandaşlarımızın çevreci halk kartlarına TL yüklemesi yaparak, maddi destek de sağlamış olacağız" ifadesini kullandı.

Başkan Abdullah Özyiğit ayrıca belediye olarak kansere neden olabilen asbest tehlikesine karşın harekete geçtiklerini ifade etti.


Etiket: mersin, haber, yenişehir, abdullah, özyiğit


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA