Tarsus’ta ormancılık çalışmaları incelendi

Tarih: 4 Haziran 2022 Cumartesi 13:28

Orman Bölge Müdürü Kenan Akduman Tarsus Orman İşletme Müdürlüğü ormancılık çalışmalarında incelemelerde bulundu.

Bölge Müdürü Akduman’a Ağaçlandırma Şube Müdürü Rıza Güleç, Tarsus Orman İşletme Müdürü Muhammet Köse ve şefler eşlik etti.

Bölge Müdürü Akduman, okaliptüs endüstriyel ağaçlandırma sahalarında geçmiş yıllarda tesis edilen okaliptüs ağaçlandırmalarında klonal fidan yetersizliği nedeniyle farklı klonlardan fidan kullanıldığı ancak 2021 yılında tesis edilen ve Tarsus koşullarında en iyi gelişim gösteren 5 adet okaliptüs klonundan kurulan bahçeden elde edilen fidanlarla yeni ağaçlandırmalar yapılmaya başlanılmasının önemine değindi. Turan Emeksiz fıstıkçamı ormanında 2020 yılında meydana gelen orman yangınında zarar gören ve yeniden ağaçlandırılan sahada fidanların gelişiminin gayet iyi olduğunu ancak bakım ve koruma faaliyetlerinin aksatılmadan devam ettirilmesinin önemine değindi.

Çamalan ve Gülek Orman İşletme Şefliklerinde tesis edilen endüstriyel ağaçlandırma sahalarını da inceleyen Bölge Müdürü Akduman, bakım ve koruma çalışmalarının aksatılmadan devam ettirilmesi talimatını verdi.


Etiket: mersin, haber, orman,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA