Mersin Üniversitesinin 30. yılına özel defile

Tarih: 2 Haziran 2022 Perşembe 10:31

Mersin Üniversitesinin kuruluşunun 30. Yılına özel Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü öğrencilerinden defile

Mersin Üniversitesinin 30. yıl etkinlikleri kapsamında üniversite-sanayi iş birliğiile geliştirilmiş olan proje sonucunda Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü öğrencilerinin tasarladıkları ve ürettikleri “Müzikaller” ana temalı giysi tasarımları, Devlet Konservatuvarının canlı müzik desteği ile gerçekleştirilen defileMarina’da halka sunuldu. Kamuya açık yapılan defile halk tarafından çoşku ve heyecanla izlendi. 

MEÜ Tekstil ve Moda TasarımıBölümü son sınıf öğrencilerinin “Müzikaller” ana temalı defilesiher giysinin müzikal temasına uygun müzik eserleri ile birlikte izleyicinin beğenisine sunuldu. Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü öğrencilerinden Dilara Benger“Alice Harikalar Diyarında”, Nergiz Avcı “Elizabeth”, Meral Aydoğan “Hanedanın Kayıp Prensesi Anastasia”, Irmak Keser “Chicago”, Esma Dişoğlu“Oz Büyücüsü”, Damla Kütküt“Operadaki Hayalet”, Merve Avcı “Aladdin’in Sihirli Lambası”, Suphiye Nur Yıldız “MoulinRouge” ve Kadriye Gül Taşçeviren“Vampirlerin Dansı” müzikal temalarına uygun giysi tasarımları ile koleksiyona katılmışlardır.Meü Tekstil ve moda tasarım bölümü 9 öğrencinin 18 giysi tasarımı ile gerçekleşen bu defile öğrencilerin heyecan uyandıran bir deneyim yaşamalarına olanak sunulmuştur. Defileye üniversitemizin çeşitli bölümlerinden öğrenciler gönüllü modellik yaparak projeye destek sağladı. Tekstil ve Moda Tasarımı Bölüm başkanı Doç. Dr. İlhami İilhan, “Üniversitemizin 30. Yıl etkinlikleri kapsamında öğrencilerimizin özgün tasarımlarından oluşan koleksiyonun güzel bir disiplin ve takım çalışması örneği oluşturacak şekilde, muhteşem bir defile gerçekleştirilerek toplumla buluşturulması bölümümüz adına gurur kaynağı olmuştur. Defilede sunulan giysi tasarımları, Mersin Üniversitesi ile Oğuz Tekstil San. ve Tic. A.Ş. arasında imzalanan bir protokol çerçevesinde gerçekleştirilenproje kapsamında öğrencilerimiz tarafından tasarlanarak üretilmiştir. Bu projenin ve defilenin gerçekleştirilmesinde verdikleri destekler için Mersin Üniversitesi Rektörlüğüne, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığına ve projemize paydaş olan Oğuz Tekstil San. ve Tic. A.Ş.’ne bölümümüz adına teşekkür ederim. Bu tür projeler ve faaliyetler öğrencilerimizin uygulayarak ve deneyimleyerek öğrenmelerine ve özgüven kazanmalarına yardımcı olmaktadır. Defilenin gerçekleştirilmesinde büyük emekleri olan Öğr. Gör. Dr. Esra Enes’e ve tüm öğrencilerimize, katkısı olan herkese teşekkür ederim" dedi.


Etiket: mersin, haber, meü


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA