Başkan Gültak, İhsaniye Mahallesini ziyaret etti

Tarih: 28 Mayıs 2022 Cumartesi 12:21

Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, İhsaniye Mahallesi’ni ziyaret etti, vatandaşların ve esnafın taleplerini dinledi.

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, her salı ve cuma günleri esnafı ziyaret etmeye, vatandaşların önerilerini dinlemeye, talep ve şikâyetlerini çözüme kavuşturmaya devam ediyor. Bu kapsamda İhsaniye Mahallesi’ni ziyaret eden Başkan Mustafa Gültak'a, İhsaniye Mahalle Muhtarı Zehra Yılmaz, Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri ile çok sayıda vatandaş eşlik etti. Mahalle sakinlerinin sıcak ve samimi ilgisiyle karşılanan Başkan Mustafa Gültak, göreve geldiğinden bu yana Akdeniz’i değiştiren hizmetleri anlattı.

Göreve gelir gelmez kadın ve engelli kooperatiflerini kurduk. Kooperatif kurmak çok zor bir iş değil ama önemli olan oranın çalışmasıdır. Bu konuda Zehra muhtarımız çok çalışkan ve beceriklidir. Tüm

kadınlarımızı organize etti ve kooperatifimiz hızla çalışmaya başladı. Baktık maya tuttu. Belediyeden yerler verdik. Bakanlıklarımız ile iletişime geçtik; projeler yazdırdık. Bu proje karşılığında hibeler kazandılar. Üretmeye başladılar. Bu defa satış yerine ihtiyaç duydular. Belediyenin günde 10 bine yakın insanın geçtiği yerlerini onlara verdik. Kira, elektrik, su giderlerini biz karşılıyoruz. Sadece üretip satıyorlar. Biz kadınların özgüveninin, ekonomilerinin oluşmasını istiyoruz. Eşlerine bağımlı olmamalarını önemsiyoruz. Eve mutlaka bir katkıda bulunmaları gerektiğine inanan bir anlayışa sahibiz diye konuştu.

Yeni bir gelişmeden de söz edeceğine vurgu yapan Başkan Gültak," Akdenizli kadınlar sadece üretmekle kalmıyorlar. Yeniliğe de ayak uyduruyorlar. Örneğin Türkiye'nin çok az bildiği şeker otunu belediyeye ait bir arazimizi onlara tahsis ederek üretmelerini sağlayacağız. Bu konuda da başarılı olacaklarına eminim. Şeker otunu verimli bir şekilde üretip çoğalttıkları andan itibaren ülkenin gündemine oturacaklar" dedi.

Konuşmaların ardından mahalle esnafını da ziyaret ederek hayırlı işler' dileyen Başkan Gültak, esnafın talep ve şikâyetlerini dinleyerek onlarla sohbet etti.


Etiket: mersin, haber, akdeniz, belediye, mustafa, gültak


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA