Darısekisi Örnek Köy’de yörük kültürü tanıtıldı

Tarih: 26 Mayıs 2022 Perşembe 12:55

Büyükşehir Belediyesi ve Mersinden Kadın Kooperatifi’nin yürüttüğü ’Darısekisi Örnek Köy Projesi’ kapsamında Toroslar ilçesi Darısekisi Mahallesi’nde bir Yörük Köyü kuruldu.

Toroslar’ın eteklerindeki Darısekisi Mahallesi ekoturizme kazandırıldı. Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersinden Kadın Kooperatifi’nin yürüttüğü 'Darısekisi Örnek Köy Projesi' kapsamında kurulan Yörük Köyü’nde gerçekleştirilen “Yörük Kültürü ve Gastronomi Günleri”nde Yörük kültürü ve lezzetleriyle dolu 2 gün geçirildi.

Mersin’in merkezine yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta yer alan ve Çamlıdere ile Dalakderesi’nden geçerek Gözne ve Ayvagediği Mahalleleri’ne uzanan yayla yolu üzerinde bulunan Darısekisi Mahallesi, örnek köye dönüştü. Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersinden Kadın Kooperatifi’nin yürüttüğü projeye kentteki birçok kurum katkı sundu. Toros Üniversitesi ise bu sene 3’üncüsünü gerçekleştirdiği Geleneksel Gastronomi Şenliği’ni Büyükşehir Belediyesi ve Mersinden Kadın Kooperatifi’nin öncülüğünde Yörük temasıyla Örnek Köy Darısekisi’nde gerçekleştirdi.

Yörük Kültürü ve Gastronomi Günleri’nin açılışına Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer ve Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Arıöz de katıldı. Başkan Seçer, “Darısekisi Örnek Köy, milyonlarca lira yatırımın çok daha ötesinde değer atfettiğim bir çalışma. Burada bütün yapılanlar, topyekûn bu çevrede bir kırsal kalkınmayı öne çıkarmak, tarımın farkındalığını yaratmak, gastronomiyi, turizmi geliştirmek için” dedi.


Etiket: mersin, haber, büyükşehir,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA