Büyükşehirden Mut’a erik boylama makinesi desteği

Tarih: 25 Mayıs 2022 Çarşamba 13:24

Büyükşehir Belediyesi Mut ilçesi Göksu Mahallesi Kravga Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ne erik boylama makinesi teslim etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer öncülüğünde Mersin’i tarımın da kenti yapma yolunda birçok projeyi hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, üreticilere ekipman desteğini sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi tarafından yürütülen ‘Erik Üretici Kooperatiflerine Erik Boylama Makinesi Desteği Projesi’ kapsamında Mut ilçesi Göksu Mahallesi’ndeki üreticiler için Kravga Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ne1 adet erik boylama makinesi teslim edildi.

Her bölgenin üretim özelliğine göre makine desteği veren Büyükşehir Belediyesi, Mut Kravga Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ne 2019 yılında 1 erik boylama makinesi desteğinde bulunmuştu. Makine sayesinde zamandan tasarruf eden ve maliyetleri asgariye indiren üreticiler için Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi koordinesinde 1 erik boylama makinesi daha teslim edildi. Yoğun iş gücünü hafifleten ve boy sınıflandırmasını doğru yapan makine sayesinde her üretici 1 ton erikte 3 bin lira ek gelir sağlıyor.

Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler, Eğitim ve Kooperatifler Şube Müdürü Selçuk Şahutoğlu, 2022 yılında da alet,ekipman, makine desteklerine devam ettiklerini belirterek, “Projemizle beraber erik üreticilerinin kooperatif aracılığı ile girdi masraflarını düşürerek, yoğun işgücünü azaltıp ürünlerinin de kar marjını artırmayı hedefliyoruz.Ekipman desteği projelerimizin hepsinde ekipmanları kooperatiflere teslim ediyoruz. Burada ortak kullanım amaçlamaktayız. Kooperatif ortaklarının ürünlerine katma değer yaratarak, elde etmiş oldukları artı değerlerin de ortaklarda kalmasını sağlamayı amaçlıyoruz. 2022 yılında da iki erik boylama makinesinin birini Göksu Kravga Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'ne, diğerini de Gülnar ilçesinde Gezende Bardat Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'ne teslim edeceğiz” dedi.


Etiket: mersin, haber, büyükşehir,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA