’Yörük Kültürü ve Gastronomi Günleri’ başladı

Tarih: 24 Mayıs 2022 Salı 15:59

Büyükşehir Belediyesi ve Mersinden Kadın Kooperatifi’nin iş birliğiyle köy kültürünü korumak ve kadınlarıüretimedaha fazla dâhil etmek için hayata geçirilen ‘DarısekisiÖrnek Köy’de“Yörük Kültürü ve Gastronomi Günleri”başladı.

Büyükşehir Belediyesi ve Mersinden Kadın Kooperatifi’ninel birliği ile büyüleyici bir güzelliğe kavuşan DarısekisiÖrnek Köy’de Toros Üniversitesi’nin de katkılarıyla “Yörük Kültürü ve Gastronomi Günleri” etkinliği başladı. Köy turizminin canlandırılması ve kadınların üretimde daha görünür olması amacıyla Mersin’e kazandırılan Darısekisi Örnek Köy’de, 2 gün boyunca dolu dolu etkinlikler yapılacak.

Etkinliğin açılış programı öncesi köyü ziyaret eden Başkan Seçer ve Meral Seçer, mahalle sakinleriyle sohbet etti.Etkinliğe; Başkan Seçer ve Meral Seçer’in yanı sıra Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Arıöz, KKTC Mersin Başkonsolosu ZaliheMendeli, CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, siyasi parti, oda ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, Meclis üyeleri, muhtarlar, belediye bürokratları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program başlarken Başkan'a Yörük kültürünü temsil eden yağlık bağlandı.Başkan Seçer ve Meral Seçer, programda bir gösteri sunan Mersin Büyükşehir Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’na da eşlik etti.

Başkan Seçer, Yörük kültürünün önemine dikkat çekerek, “Yörükler, Anadolu topraklarının temel taşı” dedi. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Yörüklerle ilgili sözünü hatırlatan Başkan Seçer, “Özetle; gidin Toros dağlarına bir Yörük çadırı görürseniz ve dumanı tütüyorsa bu ülkenin başına hiçbir sorun gelmez, bu ülke emin ellerdedir” dedi. Kadim Yörük kültürünü korumak için Darısekisi Örnek Köy projesini geliştirdiklerini anlatanSeçer, “Yörüklerimiz dünyasını, hayatını sırtında taşıyan insanlarımız, canlarımız. Çalışkan, emeği, alın terini, doğayı, insan sevgisini, paylaşımı, birlikteliği, birbirine müsamaha göstermeyi temel prensip edinipbir potada eritmiş muazzam bir kültür Yörük kültürü. Biz de bölgemizde yüzyıllardır, binyıllardır var olan bu insanlarımızın kadim kültürünün yaşaması, daha sonraki kuşaklara aktarılması için böyle bir çalışmayı yaptık.Darısekisi Örnek Köyü adından da anlaşılacağı gibi çok örnek bir çalışma, çok örnek bir köy oldu. Burada çok değerli çalışmalar yapıldı, bir emek var. Herkesin iyi niyetle, samimiyetle, hüsnüniyetle yaptığı ve bölgemize kazandırdığı, benim milyonlarca lira yatırımın çok daha ötesinde değer atfettiğim bir çalışma. Emeği geçenlere sonsuz teşekkürler ediyorum” diye konuştu.


Etiket: mersin, haber, büyükşehir,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA