Mersin’de 19 Mayıs coşkusu başladı

Tarih: 16 Mayıs 2022 Pazartesi 11:21

Büyükşehir Belediyesi’nin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkusu Mersin’de günler öncesinden ‘Gençlik Korteji’ ile başladı.

Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi’nin öncülüğünde düzenlenen Gençlik Korteji’ne Başkan Vahap Seçer ile birlikte CHP Mersin Milletvekilleri Cengiz Gökçel ve Alpay Antmen, CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, CHP il ve ilçe yöneticileri, Meclis üyeleri, Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve daire başkanları, sporcular, bisikletliler, öğrenciler ve yüzlerce Mersinli katıldı. Başkan Seçer, kortejde miniklerle birlikte el ele yürüdü.

Korteje yağışlı havaya rağmen her yaştan Mersinli yoğun katılım sağladı. Büyükşehir Belediye Bandosu’nun öncülüğünde Mersin İdman Yurdu Meydanı’ndan başlayan yürüyüşte 90 metrelik bayrak açan gençler ön saflarda yer aldı. Kortej yürüyüşü GMK Bulvarı üzerinden ilerleyerek Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda noktalandı. Balkonlardaki ve cadde üzerindeki vatandaşlar korteje coşkulu alkışlarıyla, trafikteki vatandaşlar ise araç kornaları ile eşlik etti. 

Yürüyüş sırasında yağan yağmur varış noktasında son buldu. Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda korteji rengârenk bir gökkuşağı ve Büyükşehir Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun gösterisi karşıladı.

Kortejde konuşan Başkan Seçer, “Tarihte çok önemli yeri olan, çok önemli bir gündür 19 Mayıs 1919. Ulusal Kurtuluş Mücadelesi’nin başladığı gün. Atamızınsadece Samsun’a değilaslında yurdun bütün noktalarına ayak bastığı gün. Diğer bir önemi de Gençlik Bayramı, Atatürk’ü Anma Bayramı olması. Gençlerimizle bugün gençlik yürüyüşündeyiz. Gençler bizim her şeyimiz;umudumuz, geleceğimiz, istikbalimiz. Onları çok seviyoruz. Ben de bugün beraber oldum. Bu yürüyüşle zaten başlangıcı yapıyoruz. Bayram boyunca yapacağımız etkinliklerin ilk günü bugün. Ben de onların Başkanı olarak yanlarındayım” ifadelerine yer verdi.


Etiket: haber, mersin, büyükşehir


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA