’Engelsiz Oyun Şenliği’nde eğlendiler

Tarih: 13 Mayıs 2022 Cuma 12:00

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ‘10-16 Mayıs Engelliler Haftası’ kapsamında düzenlediği ‘Engelsiz Oyun Şenliği’ renkli görüntülere sahne oldu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘10-16 Mayıs Engelliler Haftası’ kapsamında düzenlenen ‘Engelsiz Oyun Şenliği’ renkli görüntülere sahne oldu. Kültür Park’ta gün boyunca toplam 1000’e yakın özel gereksinimli bireyi ağırlayan Büyükşehir Belediyesi, hazırladığı dolu dolu programla katılımcılara keyifli bir gün yaşattı.

Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi ile Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi’nin iş birliğinde gerçekleştirilen ‘Engelsiz Oyun Şenliği’ne; Floor Curling Mersin İl Temsilciliği,  Hemsball Mersin İl Temsilciliği ve Mersin Naim Süleymanoğlu Spor Lisesi de katkı sundu. ‘Sevgi Her Engeli Aşar’ sloganıyla hayata geçirilen etkinliğe, Mersin’deki özel eğitim uygulama okulları, rehabilitasyon merkezleri, Büyükşehir Belediyesi’nin Engelsiz Yaşam Merkezi, Engelsiz Yaşam Parkı ve Mola Evleri’nde eğitim gören özel bireyler katıldı. Aileler de çocuklarıyla birlikte keyifli bir gün geçirdi.  Gün boyu 200’er kişilik gruplar halinde Kültür Park Amfi Tiyatro’da ağırlanan özel bireyler, ilk olarak beden eğitimi öğretmenleri ve müzik eşliğinde dans ederek ısınma hareketleri yaptı. Ardından curling yapan özel bireyler, şişme oyun alanında langırt oynadı.

Gün boyu sportif etkinliklerle dolu dolu bir gün yaşayan özel bireyler, voleyboldan badmintona, basketboldan futbola, ilk yerli ve milli spor branşı olan hemsballdan çuval, halat ve parkur yarışına kadar pek çok farklı etkinlik sayesinde eğlenceli bir gün geçirdi. Özel bireylerin uçurtma da uçurduğu etkinlik, sahilde renkli görüntülere sahne oldu. Şenlikte, Engelsiz Halk Oyunları Ekibi de gösterilerini sergiledi.


Etiket: mersin, mersinbüyükşehirbelediyesi, engellilerhaftası,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA