Özel gereksinimli bireyler unutulmadı

Tarih: 11 Mayıs 2022 Çarşamba 14:05

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile eşi Meral Seçer, ’Engelliler Haftası’ dolayısıyla düzenlenen Dayanışma Yemeği’ne katıldı.

Eşi Meral Seçer ile birlikte, 'Engelliler Haftası' münasebetiyle düzenlenen dayanışma yemeğine katılan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, "Bizim özel durumumuz, etnik yapımız, mezhebimiz, meşrebimiz eşit yurttaş olmamızı engelleyen unsurlar değildir. Biz bunu reddederiz. Hepimiz biriz, hepimiz beraberiz" dedi.

Suphi Öner Öğretmenevi’nde gerçekleştirilen yemeğe Başkan Seçer ve Meral Seçer’in yanı sıra İYİ Parti Mersin İl Başkanı Mehmet Dutar, Meclis üyeleri, Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve daire başkanları, Mersin’de faaliyet gösteren engelli derneklerinin şube başkanları, temsilcileri, üyeleri, özel eğitim okulları ile rehabilitasyon merkezleri ve çok sayıda özel gereksinimli birey katıldı. Başkan Seçer ve Meral Seçer ilk olarak ‘Engelsiz Yaşam Merkezi El Sanatları Sergisi’ni gezdikten sonra yemeğe geçti ve özel gereksinimli bireylerle bir araya geldi.

Başkan Seçer, beraber olmanın, birlikte dertleri ve sevinçleri paylaşmanın insan olarak en büyük gereksinim olduğundan söz ederek, “Burada çok özel insanlar var, özel yurttaşlarımız var. Bizim özel durumumuz, bizim etnik yapımız, bizim mezhebimiz, meşrebimiz eşit yurttaş olmamızı engelleyen unsurlar değildir. Biz bunu reddederiz. Hepimiz biriz, hepimiz beraberiz. 3 yıl süre zarfında, sorumluluğum altındaki Mersinli hemşehrilerime hizmet götürürken asla bir ayrımcılık bizim aklımıza gelmedi. Konuşmalarımızda, yaptığımız hizmetlerde insanların dinini, milliyetini, mezhebini istismar etmedik. Ne dini inançlarına, maneviyatlarına dokunduk, onları bir siyasi bezirgan gibi kullandık ne de milliyetleri üzerinden siyaset yapıp siyaset bezirganlığı yaptık. 3 yılımız böyle geçti. Biz bunu kendimizi zorlayarak yapmıyoruz. Kafamızda, dünyamızda, yaşamımızda, dünya görüşümüzde, ideolojimizde ve kalbimizde olan bu" diye konuştu.


Etiket: mersin, mersinbüyükşehirbelediyesi, vahapseçer, meralseçer,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA