Üniversite öğrencileri tarihi gezide buluştu

Tarih: 27 Nisan 2022 Çarşamba 10:27

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi koordinesinde,Mersin Üniversitesi öğrencileri için Silifke Uzuncaburç Antik Kenti’ne tarihi ve kültürel gezi düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi öncülüğünde Mersin Üniversitesi öğrencilerine yönelik olarak Silifke Uzuncaburç Antik Kenti’ne tarihi ve kültürel gezi düzenlendi. Tarihi mekanları gezme olanağı bulan öğrenciler, hem akademik hayatlarına katkı sağlayacak önemli bilgiler aldı hem de sosyalleşti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer öncülüğünde toplu ulaşımın öğrenciler için 1 TL’ye sabitlenmesinden üniversite önlerindeki Mahalle Mutfaklarına, Çamaşır Kafelerden öğrenim yardımlarına kadar hayata geçirilen birçok projeyle öğrencilerin yanında olan Büyükşehir Belediyesi, üniversite öğrencileri için sosyal etkinliklerde düzenliyor.

Mersin Üniversitesi Turizm Fakültesi ve Arkeoloji Fakültesi’nde eğitim gören yaklaşık 200 öğrenci,düzenlenen tarihi ve kültürel gezi programında bir araya geldi. Tarihi ve doğal güzelliklerin bir arada olduğu bölgeyi rehber Aygül Sun eşliğinde gezen öğrenciler, yaklaşık 2 bin 300 yıllık tarihe sahip Uzuncaburç Antik Kenti hakkında bilgiler aldı. Gezinin ardından öğrenciler, Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası’nın konseriyle eğlenceli dakikalar geçirdi.

 


Etiket: haber, mersin, büyükşehir


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA