Mersin kendine yakışanı yaptı

Tarih: 11 Ocak 2021 Pazartesi 15:03

Erdemli ve Toroslar Belediyesi, haftanın ilk gününde Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un sosyal medya üzerinden yayınladığı İstiklal Marşı okuma çağrısına destek verdi.

Mersin'de, Erdemli ve Toroslar Belediyesi personeli, haftanın ilk gününde Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un sosyal medya üzerinden yayınladığı İstiklal Marşı okuma çağrısına destek vererek binalarının önünde İstiklal Marşı okudu.

Mersin'de ilk olarak tüm Türkiye'de olduğu gibi Toroslar'da da haftanın ilk gününde sabah saat 10.00'da tek yürek, tek nefes olarak İstiklal Marşı okundu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un sosyal medya üzerinden yayınladığı İstiklal Marşı okuma çağrısına, Toroslar Belediyesi de destek verdi.

Toroslar Belediyesi, Bakan Selçuk'un; "Çocuklarımız İstiklal Marş’ımızı aylardır okullarda değil, EBA TV'de okuyorlar. Oysa biz her pazartesi ve cuma 'tek nefes' olurduk. Lütfen, yine devam edelim, yarın okullarımızda saat 10.00’da bayrak törenimiz var. Bize pencerelerinizden, evlerinizden katılır mısınız?" şeklindeki çağrısına kayıtsız kalmayarak Ana Hizmet Binası önünde "Bayrak Töreni" düzenledi.

Tüm yurtta olduğu gibi Toroslar'daki okullarda da bayrak töreni yapılırken, Toroslar Belediyesi'nin ana hizmet binası önünde toplanan belediye personeli de Belediye Başkan yardımcıları ile birlikte hep bir ağızdan tek nefes İstiklal Marşı'nı okudu.

Pandemi kurallarına uygun olarak gerçekleşen törene belediye personelinin yanı sıra çevredeki vatandaşlar da balkon ve pencerelerinden eşlik etti.

İkinci destek ise Erdemli Belediyesi'nden geldi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un çağrısına Erdemli ilçe genelinde saat:10.00'da İstiklal Marşı'nın yayınlanması ve Belediye personelleri ile marşı toplu olarak okuyarak destek oldu. Pandemi kurallarına uygun şekilde Belediye çalışanları tarafından kurum önünde toplanılarak okunan İstiklal Marşı, tüm ilçede yankılandı.

Milli ve manevi miraslara sahip çıkmanın her Türk vatandaşının asli görevi olduğuna dikkat çeken Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “Uzun süredir okullarımızın kapalı olması münasebeti ile maalesef evlatlarımız, İstiklal Marşı'nı okumaktan mahrum kaldılar. Çok saygı değer Milli Eğitim Bakanlığımızın önderliğinde bugün bütün okullarımızda özlemle, hasretle, şanla, şerefle İstiklal Marşımızı okuduk. Bizde Sayın Milli Eğitim Bakanımızın bu düşüncesinden hareketle Erdemli Belediyesi olarak, Belediye personellerimizle birlikte aynı saatte aynı zaman diliminde gururla, şanla, şerefle İstiklal Marşımızı yâd ettik, İstiklal Marşımızı hep birlikte okuduk" diye konuştu.


Etiket: Mersin, Erdemli, Toroslar, İstiklal Marşı,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA