Silifkeli üreticiye alıç ve adaçayı fidesi dağıtıldı

Tarih: 10 Nisan 2022 Pazar 11:21

Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi, Silifke’deki üreticilerle ’Alıç Fidanı, Adaçayı Fidesi Dağıtım Töreni’nde buluştu.

Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde sürdürdüğü tarımsal projelerle hem üreticiye destek oluyor hem de üretime değer katıyor.Hayata geçirdiği projelerde katma değeri yüksek ürünlere öncelik veren Büyükşehir Belediyesi, Silifke ilçesindeki üreticilerle alıç fidanı ve adaçayı fidesi dağıtım töreninde buluştu. Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi bünyesinde yürütülen çalışma kapsamında 63 üreticiye toplam 1235 adet alıç fidanı, 47 üreticiye de toplam 70 bin adet adaçayı fidesi dağıtıldı.

BÜYÜKŞEHİR BU YIL İLK KEZ ADAÇAYI FİDESİ DAĞITTI

Büyükşehir Belediyesi, adaçayı fidesi dağıtımını ilk kez bu yıl Silifke ilçesinde gerçekleştirdi. Proje kapsamında pilot mahalle olarak Silifke’nin Ovacık, Keşlitürkmenli, Uzuncaburç ve Çaltıbozkır Mahalleleri belirlendi. İlk kez dağıtılan adaçayı fidelerinin kentteki üretiminin artırılması planlanıyor. Dağıtım töreninde Silifke İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde görevli uzman Veysel Kır, üreticilere alıç fidanı ve adaçayı fidesi yetiştiriciliğiyle ilgili eğitim verdi.


Etiket: mersin, haber, büyükşehir,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA