Mersin merkezli 3 ilde FETÖ/PYD operasyonu: 12 gözaltı

Tarih: 31 Mart 2022 Perşembe 11:24

Mersin merkezli 3 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) suçundan cezaevinde bulunan üyelerin ailelerine maddi yardımda bulundukları tespit edilen 1’i ABD uyruklu 12 şüpheli yakalandı.

Merin Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, cezaevinde bulunan örgüt üyelerine ve ailelerine maddi yardımda bulundukları tespit edilen biri ABD uyruklu 12 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphelilerin yakalanması için Mersin, Balıkesir ve İstanbul'da belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında 12 şüpheli gözaltına alındı.
Yapılan aramalarda iki adet 1 Dolar, Bank Asya dahil olmak üzere çok sayıda banka kartları ve dekontlar, çok sayıda elle yazılı doküman ile dijital materyale el konuldu.

İstanbul'da gözaltın alınan ABD uyruklu şüphelinin, tutuklu bulunan FETÖ/PDY örgüt üyelerinin ailelerine yaklaşık 200 bin dolar dağıttığı tespit edildi. Şüphelinin EFT işlem yoluyla ABD'den bizzat hesabından yönlendirdiği paraları İstanbul-Mersin arasında araçla yola çıkarak güzergahta bulunan illerde ki örgüt üyelerine dağıttığı öğrenildi.


Etiket: mersin, haber, tem


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA