Yenişehir ve Beşiktaş Belediyesi iş birliği yapacak

Tarih: 29 Mart 2022 Salı 14:54

Yenişehir Belediyesi ile Beşiktaş Belediyesi arasında Sosyal ve Kültürel İş Birliği Protokolü imzalandı.

Sosyal ve Kültürel İş Birliği Protokolü İmza Töreni ve Öğrenci’YE uygulaması ile Saha Çözüm Hareketi Lansman Toplantısı, Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Törene, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ve Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’ın yanı sıra CHP Mersin Milletvekilleri Cengiz Gökçel ve Alpay Antmen, MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol, CHP Yenişehir İlçe Başkanı Tayar Tahiroğlu, CHP il ve ilçe kadın kolları başkanları, oda ve STK başkanları, meclis üyeleri,  muhtarlar ve çok sayıda gazeteci katıldı.

Yenişehir Belediyesinin hayata geçirdiği projelerin yer aldığı video gösterimi ile başlayan programda Beşiktaş Belediyesinin örnek projeleri de tanıtıldı. İmza töreni öncesinde konuşan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Yenişehir ve Beşiktaş’ın gelişmişlik bakımından birbirine benzediğini söyledi.  Göreve geldikten sonra, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun direktifleri doğrultusunda çalışmalarını yürüttüklerini anlatan Başkan Özyiğit, “Seçildikten sonra hiç kimseyi bir birinden ayırt etmeden, kimin ne ihtiyacı varsa ve ne gerekiyorsa onu yapma noktasında bir gayret içerisindeyiz.  Beşiktaş Belediyesi ile çok benzer işleri zaten hayata geçirdiğimizi görüyoruz. Aklın yolu bir diyelim, yeter ki yapmak, üretmek ve halkınıza dokunmak isteyin. Bu anlayışla ve Genel Başkanımızın da bize vermiş olduğu direktifle bu çalışmaları yürütüyoruz. Biz yerel yönetimleri bir atölye çalışması olarak da değerlendirebiliriz.  Yani bizler iktidara geldiğimizde yapacağımız işlerin yerel yönetimlerde örneklerini göstermemiz gerekiyor ki halkımız bize güven duysun, ‘Evet bunlar yerel yönetimlerde bunu yapıyorlarsa, ülke yönetiminde de bunu gerçekleştirebilirler’ desinler diye çalışmalarımızı yürütüyoruz.  Toplumda birçok alanda ıskalanmış, üzerinde durulmayan, ‘ne hali varsa görsün’ denen ve hatta bir miktar da planlı programlı biçimde dokunulmayan alanları tespit edip, o alanlarda üretim yapmaya çalıştık.” dedi.

Yenişehir Belediyesinin hayata geçirdiği ve 7 ana başlıktan oluşan Erken Çocukluk Gelişimi Projesi ile ilgili de konuşan Başkan Özyiğit,  “Bilim insanları tarafından çocukların zihinsel gelişiminin yüzde 80’i 0-3 yaşta geliştiği kabul ediliyor.  Ülkemizde bu alanın kapağı hiç açılmamış. Bu alana Sosyal Güvenlik Bakanlığı bakıyor yani eğitimle alakalı bir bölüm ya da ilgili bir makam bu alanla ilgilenmiyor. CHP Mersin İl Başkanlığı yaptığım dönemde eğitim çalıştayı yapmıştık ve o çalıştayda erken çocukluk eğitiminde olmadığımız ortaya çıkmıştı. Biz bunun atölyesini burada kurarsak bu tüm Türkiye’ye mal olur diye de bir düşüncemiz vardı. Bunun için Marmara Üniversitesi ile birlikte bir çalışma başlattık ve ‘0-3 Yaş Erken Çocukluk Eğitimi’ ve ‘Her Aile Bir Okuldur’ diyerek bu çalışmaları gerçekleştirdik. Buna bağlı olarak Beceri Temelli Eğitim Merkezi (BETEM)’mizi kurduk. 0-6 Yaş Gelişimsel Değerlendirme çok önemli bir başlık.  Çocukların gelişimsel bozukluğu varsa tespit ediyoruz. Ve erken teşhis tedaviyi de mümkün ve kolay kılıyor.  Bebek Kütüphanesi ve Atölye Temelli Eğitim Merkezlerimiz bu projenin devam ayaklarından bazıları. Beceri Temelli Eğitim Merkezimizde Marmara Üniversitesinden hocalarımızdan danışmanlık alıyoruz. Ayda bir buraya gelip hem öğretmenlerimizle hem de ailelerle görüşüyorlar ve aileler de sistemin içinde tutuluyor.   Tüm Türkiye’ye bu eğitim sistemini yaymamız gerekiyor.” diye konuştu.

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ve Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat konuşmaların ardından iş birliği protokolünü imzaladı.


Etiket: mersin, haber, yenişehir, abdullah, özyiğit


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA