Başkan Tarhan, Mezitli’nin sürdürülebilir kalkınma hedeflerini anlattı

Tarih: 29 Mart 2022 Salı 11:09

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Özel Kalem Dergisi tarafından online olarak gerçekleştirilen Yeni Kentsel Gündem programına katıldı.

Özel Kalem Dergisinden ErengülBilenser’in kontrolünde ve Sadun Erenalp’inmoderatörlüğünde gerçekleşen buluşmada Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye Proje Yöneticisi Neslihan Yamukoğlu, Marmara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesinden Prof. Dr. Ömer Faruk Gençkaya ile birlikte sürdürülebilir kalkınma hedefleri ve yerel yönetimler konularında bilgiler aktaran Başkan Tarhan, gerçekleştirilen projeler hakkında bilgilendirmeler de yaptı.

Konuşmasına Mezitli’yi tanıtarak başlayan Başkan Tarhan, “Mezitli her geçen gün büyüyor ve gelişiyor. Biz bu gelişmeden planlı olması nedeniyle son derece memnunuz. Mezitli Türkiye ortalamasının çok üzerinde Atatürk’ün işaret ettiği çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ne inanan insanların yaşadığı bir kent. Özellikle imar planlarının tamamlamış tek ilçe Mezitli olması nedeniyle de özellikle emlak konusunda büyük aşama kaydediyor. İnşaat sektörü son derece hareketli” dedi.

HABİTAT’ın sürdürülebilir kalkınma hedefleri toplantısı hakkında da bilgiler aktaran Başkan Tarhan, “Örgütlenme, katılımcılık, şeffaflık konusunda bir şeyler söylemekten çok bunu hayata geçirmek önemli. Biz bu alanda Türkiye’de son derece zayıf olan bir olgu olan Gönüllü evlerini hayata geçirdik. 12 Gönüllü Evimizde insanlar çalışma yapıyor, kaynaşıyor, yönetime ortak oluyor. Bu konuda bir yönetmelik hazırlayarak herkesi bu gönüllülük çalışmasına katılmaya çağırıyoruz. Bunu yapmazsak belediyelerin doğru işler yapacağına, doğru yönde kararlar alacağına inanmıyorum. Farklı düşüncedeki insanların alınan kararlara katılımında daha doğrudan ilişki sağlanmazsa başarılı olunacağını düşünmüyorum” ifadelerini kullandı.


Etiket: mersin, haber, mezitli, belediye, neşet, tarhan


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA