Melemez Köyü’nde festival coşkusu

Tarih: 28 Mart 2022 Pazartesi 15:57

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Gülcan Kış, Mersin’de bu yıl ilk kez düzenlenen Melemez Şenliği’ne katıldı.

Türkiye’nin tek Giritli köyü olan Melemez (İhsaniye) Köyü’nde 1'nci Mersin Melemez Şenliği gerçekleştirildi. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin de desteklediği şenlikte birçok etkinlik düzenlendi. Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Gülcan Kış da şenliği ziyaret ederek, programlar kapsamında gerçekleştirilen söyleşi ve halk oyunları gösterilerini izledi. Gülcan Kış, Melemez Şenliği'nin geleneksel hale geleceği ve yıllarca süreceği inancını taşıdığını belirterek, “Melemez yalnızca Mersin için değil, tüm ülkemiz için özel ve güzel bir köy” dedi.

Şenlikte; Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Gülcan Kış'ın yanı sıra kent protokolü, sivil toplum, oda ve dernek temsilcileri, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü Bengi İspir Özdülger,İhsaniye Mahalle Muhtarı Zehra Yılmaz ile şenliğin onur konuğu YazarProf. Dr. Cevat Çapan da yer aldı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer adına katılımcıları selamlayarak konuşmasına başlayan Gülcan Kış, şenliğin ilk gününden itibaren etkinlikleri takip ettiğini belirtti. Gülcan Kış, “Üç gündür Melemez’de büyük bir şenlik havası var. Birbirinden değerli çok güzel etkinlikler yapılıyor. Gördüğüm kadarıyla burada insanlar, büyük bir keyifle hem eğleniyorlar hem neşeleniyorlar hem de bilgileniyorlar. Burada katılımcıların birbirleriyle kaynaşması, iletişim halinde olması aslında bu şenliğin de amacına ulaştığını gösteriyor” diye konuştu.

Etkinlikte, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Gülcan Kış'a şenliğin onur konuğu Yaza rProf. Dr. Cevat Çapan tarafından plaket takdim edildi. Ayrıca; İhsaniye Mahalle Muhtarı Zehra Yılmaz ve Melemez Köyü sakinlerinden Akarsu Serin ve Nehir Şen de yöresel ürünlerden hazırlanan sepeti Gülcan Kış’a hediye etti.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Gülcan Kış, daha sonra şenlikte stantları gezerek, katılımcılarla sohbet etti.


Etiket: mersin, haber, büyükşehir,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA