MERCEK’te bilgisayar destekli 2 boyutlu çizim kursu başladı

Tarih: 25 Mart 2022 Cuma 15:47

Büyükşehir Belediyesi’nin vatandaşların mesleki becerilerini geliştirebilmeleri için hayata geçirdiği MERCEK’te kısa süre önce açılan bilgisayar destekli 2 boyutlu çizim kursu yoğun ilgi görüyor.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Mesleki Eğitim Merkezi’nde(MERCEK) kurslar tüm hızıyla davam ediyor. Kısa süre önce başlatılan bilgisayar destekli 2 boyutlu çizim kursu yoğun ilgi görüyor. Katılım sağlayan 13 kursiyerin donanım ve kalite olarak ücretli kurslardan ayırmadığı dersler, teknik altyapı ve içerik olarak da büyük beğeni topluyor.

MERCEK’te başlatılan bilgisayar destekli 2 boyutlu çizim kursunun süresi 6 hafta olarak belirlendi. 2 boyutlu düzlemde tüm konuların anlatıldığı kursu tamamlayan kursiyerler, 3 boyutlu çizim yapabilmek için gerekli ön koşulu sağlamış olacak.Büyükşehir, kursa başlamadan önce kursiyerleri ön görüşmeye davet ediyor. Teknik resim dersini alan öğrenciler kursa katılım sağlayabiliyor. Mimarlık, mühendislik gibi teknik bölümler okuyan öğrencilerin ve mezun vatandaşların katılım sağladığı kursun bitiminde kursiyerler sertifika almaya hak kazanacak. 2 boyutlu çizim kursu, teknik işlerde çalışacak olan kursiyerler ile ilgili bölümlerde okuyan öğrencilere de önemli kazanımlar sağlayacak.

Kursiyerlerden Mimarlık Fakültesi birinci sınıf öğrencisi Aynur Arslan, kursun kendisine büyük fayda sağlayacağını düşündüğünü ifade ederek,“Bu eğitim ücretsiz veriliyor. Mesleğime ve bölümüme katkısı olacağını düşündüğüm için bu eğitimi almaya karar verdim. Şuan gayet verimli geçiyor. Programın komutlarını falan öğreniyoruz. İleride faydası olacağını düşünüyorum ve devam ediyorum.Kurs sonunda bir sertifika alacağım ve iş hayatımda da işime yarayacağını düşünüyorum.Bence piyasadaki kurslarla eşit hatta bence daha iyi, çok kalabalık değil.Kalabalık


Etiket: mersin, haber, büyükşehir,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA