Başkan Seçer: Mersin bir tarih hazinesi

Tarih: 23 Mart 2022 Çarşamba 15:40

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ’Kültür Keşifleri’ programının canlı yayın konuğu oldu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve Mersin Turizm İşletmecileri Dernek Başkanı Hamit İzol, TÜRSAB TV’de TÜRSAB Kültür Turizmi İhtisas Başkan Yardımcıları Özgür Ildır Öksüz ve N. İlham Seyyale’nin sunumlarıyla yayınlanan 'Kültür Keşifleri' programının canlı yayın konuğu oldu.

Başkan Seçer, Mersin’in tarihi ve kültürel birikimi ile turizm potansiyeli yüksek bir kent olduğunu ifade ederek,“Kentimiz bir hazine; tarih hazinesi. Çok kadim bir bölge, çok köklü bir geçmişi olan bir ilimiz. Özellikle Tarsus, Silifke, Anamur, bu hinterlant, Erdemli-Silifke arası daha kadim medeniyetlere ev sahipliği yapmış yerler. Mersin’in merkezi daha genç bir yerleşim yeri. Liman ile beraber bir kent hüviyetine dönüşmüş bir yer ama 10 bin yıllık bir tarihi burada görmeniz mümkün. Her semavi dinin, her imparatorluğun, medeniyetin kalıntılarını görmeniz mümkün” dedi. Özellikle semavi dinlere ilişkin turistik ziyaret değeri olan yerlerin varlığından bahseden Başkan Seçer, “Saymakla bitmez. Dikkat ederseniz her bölgede bir tarihi değeri olan ya da bir sembol olan yerler var” ifadelerini kullandı.

Mersin’in turizm açısından çok zengin bir yer olduğunu ancak bunun yeterli olmadığını ifade eden Başkan Seçer, turizmde gelişimin yatırımlarla olabileceğini aktardı. Başkan Seçer, Mersin’in muazzam bir iklim ve verimli ovalara sahip olduğunu belirterek,“Çok hareketli bir yer Mersin. Şu anda da Mersin’in kent olarak morali yüksek aslında. Çünkü herkes biliyor kigeleceğimiz bugünden çok daha iyi olacak” dedi. Turizmin gelişmesi noktasında yerel yönetimlerintek başına yeterli olmadığı


Etiket: mersin, haber, büyükşehir,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA