‘Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Sergisi’ açıldı

Tarih: 18 Mart 2022 Cuma 15:20

ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Mersin Okulları ‘Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Sergisi’ açıldı.

ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Mersin Anadolu Lisesi tarafından Küresel Vatandaşlık Müfredatı çerçevesinde yürütülen ‘Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’ konulu projenin ürünleri Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi'nin ev sahipliğinde ziyarete açıldı.

Lise öğrencileri Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı, Görsel Sanatlar ve Müzik derslerini kapsayan disiplinler arası proje kapsamında ürettikleri şiir, şarkı, öykü ve resimlerle toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin doğurduğu ayrımcılığa, şiddete ve diğer hak ihlallerine dikkat çekmek amacıyla sergiledi.

Okul Müdürü Seval Karakuş açılış konuşmasında, "Öğrencilerimiz bu konuya ilişkin farkındalığı ve bilinci keskinleştirmek, ayrımcılığa karşı mücadeledeki kararlılığı göstermek, düşünmenin-hissetmenin-fark etmenin yaratıcı eylemliliğiyle ürünler ortaya çıkarmak için “Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” konulu bir projeyi hayata geçirdiler" dedi.

Sergi, 9 Mart'ta bu yıl ikincisi düzenlenen ‘Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’ konulu “ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Mersin Anadolu Lisesi Sosyal Bilimler Çalıştayı”na ait; Tarih, Hukuk, Coğrafya, Felsefe, Psikoloji, Sanat, Sosyoloji, Edebiyat ve Medya alanlarında akademisyen, yazar ve sanatçılarla bir araya gelerek oluşturulan bildirileri de kapsıyor.

‘Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Sergisi’ Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi’nde 22 Mart tarihine kadar ziyaretçilere açık olacaktır.


Etiket: mersin, haber, odtü


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA