Roman yarışmasının birincisi yazar Özgür Doğan oldu

Tarih: 17 Mart 2022 Perşembe 17:14

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi ile MEDEKA Edebiyat Kurulu tarafından bu yıl ilki düzenlenen ve geleneksel hale getirilmesi planlanan ‘Mersin Roman Yarışması’nda ödüller verildi.

Bu yıl ilki gerçekleştirilen Mersin Roman Yarışması’nın birincisi, Vivaldi rumuzuyla ‘Çünkü Deccal İnsanoğlunun Ta Kendiydi’ eserinin sahibi yazar Özgür Doğan oldu. Mersin Roman Yarışması’na toplam 101 eser katıldı. Başkan Seçer, Özgür Doğan’a sertifika ve çiçek verdi. Büyükşehir Belediyesi Nikah ve Etkinlik Salonu’nda düzenlenen Ödül Töreni’ne; Başkan Seçer’in yanı sıra sivil toplum, oda, dernek ve siyasi parti temsilcileri, Meclis üyeleri, MEDEKA ve Tarsus’a Değer Katanlar Kurulu (TADEKA) üyeleri, MEDEKA Edebiyat Kurulu Seçici Kurul Üyeleri, bürokratlar, daire başkanları, Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Tanıtım Günleri için kente gelen tiyatro eleştirmenleri de katıldı.

Başkan Seçer, kültür, sanat ve güzelliklerin olduğu toplumlarda kötülük olmayacağının altını çizerek, “Hiç kötülük öğreten bir sanat dalı var mı? Böyle bir şey yok. Sanat bize hep güzellikleri, birliği, beraberliği, bir arada olmayı, hoşgörüyü, birbirine tahammül etmeyi, her şeyden önemlisi insanları sevmeyi öğretiyor” dedi. Özellikle sanatçıların Mersin ile ilgili söylediklerinin, siyasetçilerin söylediklerine göre daha önemli olduğunu vurgulayan Seçer, “Biz de söylüyoruz her konuşmamızda;Mersin müstesna kenttir, Mersin güzel kenttir, Mersin huzur kentidir, barış kentidir. Bunu hangi ağızların söylediği önemli. Bir siyasetçi söylüyorsa inanılırlığı %50, %50’dir ama bir sanatçı söylüyorsa tam puandır. Bu önemli. Hakikaten böyle bir kentin belediye başkanlığını yapıyorum” diye konuştu.

'SANAT MERSİN’DE ÇOK DAHA İYİ NOKTALARA GELECEK'

Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Tanıtım Günleri için kente gelen ve Roman Yarışması Ödül Töreni’nde de yer alan tiyatro eleştirmenleri hakkında da konuşan Başkan Seçer, “Misafirlerimiz var. Çok da güzel bir hafta geçirdiler. Kendilerinden de duydum, mutlu oldum. 7 ayrı tiyatro oyunumuzu izlediler. Her biri değerli tiyatro eleştirmeni, tiyatro yazarı. Bu konuda otorite, daha üst bir müktesebat ya da söylem geliştirecek insan yok. Onların Mersin'le ilgili değerlendirmeleri önemli” dedi. Başkan Seçer, sanatçı alımlarında objektif ve şeffaf davrandıklarını, torpile izin vermediklerini belirterek, “Onun için tiyatromuz, Kent Orkestramız, Bandomuz göz dolduruyor.Sanat Mersin’de çok daha iyi noktalara gelecek. Bundan hiçbir endişem yok. Bu konuda olması gerekeni yapıyoruz. Mersin'in de atmosferi, zemini, dokuları buna çok uygun” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Doğan, Başkan Seçer’e‘Sevgili Katilim’ isimli kitabını hediye etti. Ödül töreni, kokteyl ve Oda Müziği Grubu’nun dinletisi ile devam etti.  


Etiket: mersin, haber, büyükşehir,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA