Kariyer Merkezi, istihdama kapı aralıyor

Tarih: 15 Mart 2022 Salı 14:37

Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi’nin ‘Yetenek Dönüşüm Projesi’ kapsamında katılımcılaraiş kapısı aralayacak olan kurslar devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi’nin 2022 yılında Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İŞKUR’la yaptığı protokol kapsamında hayata geçirdiği ‘Yetenek Dönüşüm Programı’ çerçevesinde açılan mesleki eğitim kursları tüm hızıyla devam ediyor. Bu kurslar gençlerin iş kaygısını azaltırken geleceğe daha emin adımlar atmalarını sağlıyor.

Proje ile iş gücü piyasasının ihtiyacına göre belirlenen Lojistik, Yönetici Asistanlığı, Genel Muhasebe ile Muhasebe ve Finansman alanlarında eğitimler sürüyor. Eğitimler uzman öğretmenler tarafından Yenişehir Halk Eğitim Merkezi, Akdeniz Halk Eğitim Merkezi ve Mersin Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nda veriliyor.

Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi Müdürü Serkan Özada, ‘Yetenek Dönüşüm Projesi’niniş arayanlara yönelik birçok hizmeti tek pakette sunan bir proje olduğunu söyledi.Birçok paydaşın olduğu projeyi genişletme çabası içerisinde olduklarını belirten Özada, “Amacımız; adaylarımızı hem geleceğe hazırlamak hem iş arama tekniklerini öğretmek hem de mesleki eğitim alanında kendilerini geliştirmelerine olanak sağlamak”dedi.Kursların 2 ya da 3 ay sürdürdüğünü ifade eden Özada,“Adaylarımızın mesleki eğitimden sonra iş olanağına kavuşacağı alanları belirlemeye çalışıyoruz. Bu anlamda yönetici asistanlığı ve lojistik kursu açtık. 2 dönem muhasebe kursumuz açıldı. Bundan sonraki aşamada da bilişim, halkla ilişkiler, kişisel gelişim alanlarında kurslarımız açılacak” diye konuştu.


Etiket: mersin, haber, büyükşehir,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA