Mersin’de Karadeniz esintisi

Tarih: 7 Mart 2022 Pazartesi 10:14

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen ‘1. Mersin Hamsi Festivali’ne katıldı.

Yenişehir Belediyesi Etkinlik Alanı’nda düzenlenen ve 9 gün sürecek olan festivale; Başkan Seçer’in yanı sıra Mersin Valisi Ali İhsan Su, ilçe belediye başkanları, oda, dernek ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Festivalin açılışı, Karadeniz Halk Oyunları Ekibi’nin gösterisi ile başladı.

 Açılışta konuşan Başkan Seçer, “Bu ülke hepimizin. Hepimizin her metrekare toprakta hakkı var. Çünkü atalarımız, büyüklerimiz, büyük büyük dedelerimiz, ezelden beri göğüs göğüse, omuz omuza, el ele, gönül gönüle bu toprakları bize miras bırakmak için mücadele etti. Onların kemiklerini sızlatmamamız lazım. Onların yattıkları mezarda huzursuz olmamalarını sağlamamız lazım” dedi. Birlik ve beraberlik içinde yaşamanın önemine vurgu yapan Seçer, “Kavgadan kimse kazanmamış. Karadeniz kıyılarından karşı tarafa baktığınız zaman, kanı, gözyaşını, barut kokusunu görürsünüz. Şu anda oradaki savaştan kimler kazanıyor? Anneler mi, yavrular mı, insanlar mı, insanlık mı? Silah tacirleri kazanıyor. Yukarıdan, ellerinde iplerle bu mazlum ulusları yönetmek için bir araya gelen güçler kazanıyor. Onun için birbirimize daha sıkı sarılacağız” dedi.

Mersin Valisi Ali İhsan Su da yaptığı konuşmada Mersin’in tarihten günümüze birçok medeniyete ev sahipliği yapmış ve birçok medeniyetin kültürünü barındıran bir il olduğundan bahsederek, “Mersin olarak her sektörde öne çıktığımız gibi kültürel zenginlik açısından da en önde gelen illerden bir tanesiyiz” dedi.

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ise “Mersin'de biz barışı, dostluğu, kardeşliği, iletişimi, birbirimizin dilinden anlamayı, birbirimizin yaşam şeklini tanımayı, sevmeyi becerebildiğimizde, o kültüre saygı gösterdiğimizde o buradan bütün Türkiye'ye yayılacaktır ve Türkiye de var olan o birlik, beraberlik, kardeşlik duygusu en üst seviyede yaşanacaktır” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Su, Başkan Seçer ve kent protokolü tarafından vatandaşlara hamsi ikramı yapıldı. Ayrıca protokol üyeleri tarafından alanda yer alan stantlar da gezildi.


Etiket: mersin, haber, büyükşehir,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA