Büyükşehir, öğrencilere part-time iş imkanı sağladı

Tarih: 4 Mart 2022 Cuma 12:19

Büyükşehir Belediyisi’nin öğrencilere sağladığı part-time iş imkanı kapsamında Kariyer Merkezi’nin gerçekleştirdiği mülakatlara katılan 55 öğrencinin 15’i, Denizkızı A.Ş.’ye bağlı 10 işletmede işbaşı yaptı.

Büyükşehir Belediyesi, Kariyer Merkezi’nin“Kariyer Mersin Projesi” kapsamında öğrencilere iş imkanı sağladı. Başvurularını yapıp mülakatlardan başarıyla geçen 15 öğrenci, Denizkızı A.Ş.’ye başlı işletmelerde işe alındı.

Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi’nin başlattığı proje kapsamında öğrenciler üniversitelerinin kariyer merkezleri ile kariyermerkezi@mersin.bel.tr’ye özgeçmişlerini göndererek başvuru yaptı. 29 Aralık 2021’de ilk mülakatlar Büyükşehir’in Kariyer Merkezi’nde gerçekleşti. 55 öğrenciden 15’i mülakatlardan başarıyla geçerek Büyükşehir’e bağlı Denizkızı Turizm A.Ş. bünyesindeki Çankaya Kafe, Tarsusi Kafe, Bizden Kafe, Yöreden Kafe, Kır Kahvesi, Survivor Kafe, Limon Kafe, Nikah Salonu ve iki Bakkal’da işbaşı yaptı.

Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi Müdürü Serkan Özada, 2019 yılında kurulan Kariyer Merkezi’nin iş arayanlara, öğrencilere ve iş verenlere yönelik profesyonel hizmet sunduğunu vurguladı. 2022 döneminde başlattıkları Kariyer Mersin Projesi kapsamında da kentteki 4 üniversite ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’yle işbirliği yaptıklarını sözlerine ekleyen Özada, “Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak sosyal anlamda öğrencilerimize birçok destek sunuyoruz. Bunun yanında Kariyer Merkezimiz aracılığıyla da öğrencilerimize kariyer yolculuklarında destek vermeyi amaçlıyoruz. Bu kapsamda Mersin Büyükşehir Belediyemiz bünyesinde bulunan Denizkızı A.Ş.’de yer alan işletme ve kafelerde part-time öğrenci çalıştırma konusunda proje ortaya koyduk” dedi.

15 öğrencinin part-time iş imkanından yararlandığını vurgulayan Özada, “55 öğrencimizle mülakat deneyimi gerçekleştirdik. Bunu öğrencilerin iş başvurularında mülakat deneyimi kazanmaları açısından çok önemli bir proje olarak görüyoruz. Bunun yanında part-time imkan sağladığımız 15 öğrenci arkadaşımızı da iş disiplini, işlerin tanımı, mesai, zaman kavramı gibi iş hayatının temel kavramları konusunda desteklediğimizi söyleyebilirim” diye konuştu.


Etiket: mersin, haber, büyükşehir,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA