Alevlilere yönelik nefret söylemine tepki

Tarih: 14 Şubat 2022 Pazartesi 15:07

Mersin’de Alevi kurumları, Alevilere yönelik nefret söylemine tepki gösterdi.

Mersin Cemevi, Toroslar Cemevi, Demokratik Alevi Dernekleri Mersin Şubesi, Çamalan Cemevi, Hacı Bektaş-ı Veli Anadolu Kültür Vakfı Mersin Şubesi, Kilikya Nehir Derneği, AKD Anamur Şubesi, AKD Silifke şubesi ortak açıklama yaptı. 

Mersin Cemevi’nde yapılan açıklamaya onlarca kurum temsilcisi de destek verdi.  

Alevi kurumları adına ortak açıklamayı Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) İnanç Kurulu ve Mersin Cemevi Başkanı Pir Hasan Kılavuz okudu. 

Kılavuz, yüzyıllardır bu topraklarda farklı inanç ve kültürler kardeşçe yaşayarak bu günlere gelindiğinin altını çizerek, “İnanç kimlikleri ve yaşam biçimlerinden dolayı insanlara hakaret edenleri, devlet afetse bile, biz Alevilerin vicdanında onlar hep mahkûm kalacaklardır” dedi. 

Kocaeli’nin Körfez ilçesin de sosyal medya üzerinden Alevilere yaptığı hakaretten dolayı 9 Şubat günü tutuklanan Yakup Tilki’nin bu hakareti yapan ilk kişi olmadığına dikkat çeken Kılavuz, “Bu güne kadar Alevilere inanç ve yaşam biçimlerinden dolayı, yüzlerce kere hakaretler yapılmıştır. Bu hakaretler bazen fiili olarak yapıldığı gibi, basın ve görsel medya yoluyla da onlarca kez tekrarlanmıştır” diye konuştu. 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA