Mersin’de karla mücadele sürüyor

Tarih: 24 Ocak 2022 Pazartesi 11:38

Mersin’in yüksek kesimlerindeki yoğun kar yağışı ulaşımı ve gündelik hayatı olumsuz etkiledi. Belediye ekipleri mağduriyetlerin giderilmesi için seferber oldu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Yenişehir Belediyesi ve Tarsus Belediyesi ekipleri, kar yağışı nedeniyle yolda kalan vatandaşların imdadına koşuyor. Kent genelinde ve özellikle kritik noktalarda sürekli olarak ekip bulunduran büyükşehir belediyesi; 13 ilçede toplam 84 araç ve 156 personelle onlarca noktada kar küreme, tuzlama ve yol açma faaliyetlerini yerine getirdi.

Erdemli ilçesinin Akpınar, Tapureli, Şahna ve Doğusandal Mahallelerinde karda mahsur kalan vatandaşlardan gelen ihbarlar üzerine harekete geçen büşükşehir ekipleri, Akpınar Mahallesi’nde mahsur kalan 4 kişiyi 1,5 saatlik çalışma sonucu kurtardı. Tapureli Mahallesi’nde yolda mahsur kalıp aracı arıza yapan vatandaş ise 1 saatlik çalışma sonucu kurtarıldı. Şahna Mahallesi ile Doğusandal Mahallesi Mühlü Yaylası’nda yolda kalan vatandaşlara da kısa sürede ulaşıldı.

Yenişehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri ise yüksek rakımlı kırsal mahalleler İnsu ve Kocahamzalı’da çalıştı. Vatandaşların herhangi bir olumsuzluk yaşamaması için teyakkuza geçen ekipler, greyder ve kepçelerle yol açma çalışması yaparak kapanan yolları kısa sürede açıp trafik akışını güvenli hale getirdi.

Tarsus Belediyesi ekipleri de 17 kırsal mahallede ve kritik noktalarda gerçekleştirdiği kar küreme çalışmalarını vatandaşların olumsuz yönde etkilenmemesi için aralıksız sürdürüyor. Çalışmalar kapsamında ekipler; Boztepe, Börüeğri, Dorak, Karakütük, Ereze, Yeniköy, Sandal, Kurtçukuru, Boğazpınarı, Çukurbağ, Kuşçular, Keşli, Tepetaşpınarı, Kaklıtaşı, Piriömerli, Belen, Gülek Mahallelerinde kapanan yolları açarak, ulaşımın aksamasına izin vermiyor.


Etiket: mersin, mersinbüyükşehirbelediyesi, yenişehirbelediyesi, tarsusbelediyesi, karyağışı, kar,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA